Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Η απόδοση του 1% του ειδικού τέλους προς τους οικιακούς καταναλωτές

Στην τελευταία του συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης στάθηκε και στη δυνατότητα των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων, όπου λειτουργούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
-Άγιος Γεώργιος, Αχλάδια, Ζήρος, Κρυά, Μαρωνιά, Μητάτο, Παλαίκαστρο, Χανδράς να ελέγξουν εάν οι πίνακες -που έχει αναρτήσει στις ιστοσελίδες της ΔΕΗ από την αρμόδια υπηρεσία, η ΔΕΔΔΗΕ- περιλαμβάνουν την παροχή σε κάθε μία τοπική κοινότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει οι πολίτες μέσω του Δήμου να υποβάλλουν ένσταση. Ως καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 31η Δεκεμβρίου, όμως κατόπιν προφορικής επαφής του Δημάρχου με την αρμόδια υπηρεσία, το χρονικό διάστημα παρατείνεται για επιπλέον 10 ημέρες. Άρα θα πρέπει να σπεύσουν οι δικαιούχοι να καταθέσουν ενστάσεις.
«Έγινε γνωστή», πρόσθεσε ο κ. Πατεράκης, «σχετική εγκύκλιος, η οποία περιγράφει την διαδικασία που θα ακολουθείται πλέον για την απόδοση του 1%, του ειδικού τέλους προς τους οικιακούς καταναλωτές. Αφού γίνει λοιπόν ο προαναφερόμενος έλεγχος, η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ θα επιμερίσει το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε ένα καταναλωτή, το οποίο θα αναγραφεί στον λογαριασμό που θα αποσταλεί.
Εάν είναι μεγαλύτερο από εκείνο που έπρεπε να πληρώσει ή έχει πληρώσει ο καταναλωτής στη ΔΕΗ, τότε το υπόλοιπο ποσό έχει τη δυνατότητα ή να το ζητήσει από τη ΔΕΗ σε χρήματα ή να επιμεριστεί σε επόμενο του λογαριασμό».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας