Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Xιόνια ,τσουχτερό κρύο και βοριάδες στην Κρήτη

ΧΙΟΝΙΑ -
Παγώνει και πάλι το σκηνικό του καιρού με χιόνια, βοριάδες , βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται σήμερα Τρίτη και χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά.
Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά 7 με 8 μποφόρ.Η Θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου με βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.
Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

«Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη»
Όπως σημείωσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και την Αγγελική Δουλγεράκη ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος, σήμερα Τρίτη θα επικρατήσουν βοριάδες, ενώ πιο αισθητό θα είναι το κρύο την Τετάρτη. Για παράδειγμα, σήμερα Τρίτη στο Τζερμιάδο Λασιθίου ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει για μια ακόμη φορά κάτω από το μηδέν, φτάνοντας τους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις. Ανάλογο θα είναι το σκηνικό και σε άλλες ορεινές περιοχές, όπως τα Ανώγεια, το Ασκύφου Χανίων και η Άνω Βιάννος.
«Η θερμοκρασία περιμένουμε να σημειώσει πτώση κυρίως την Τρίτη (σ.σ. σήμερα), ωστόσο στην Κρήτη θα γίνει πιο αισθητή την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και η ενίσχυσή τους θα είναι σημαντική. Την Τρίτη μάλιστα στο Κρητικό και το Νότιο πέλαγος αναμένεται να φτάσουν και τα 8 μποφόρ, ενώ αναμένεται να σημειωθούν και κάποιες βροχές. Την Τετάρτη οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ωστόσο θα είναι πιο εξασθενημένοι. Όμως η ψύχρα την Τετάρτη στο νησί της Κρήτης θα είναι έντονη. Από πλευράς βροχοπτώσεων, πάντως, δεν αναμένεται να έχουμε στην Κρήτη κάτι πολύ ισχυρό», τόνισε ο κ. Λαγουβάρδος.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας