Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίζονται οι απάτες εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών στο νομό Λασιθίου

Σε μάστιγα για τις τοπικές κοινωνίες εξελίσσεται το φαινόμενο της εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, από τους οποίους ζητούνται χρήματα λόγω τροχαίων ατυχημάτων στα οποία ενεπλάκησαν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους.

Το κύκλωμα που δρα πίσω από τη μέθοδο αυτή είχε το τελευταίο διήμερο συνολική λεία 10.000 ευρώ από το νομό Λασιθίου, ενώ επιδόθηκε σε μπαράζ προσπαθειών εξαπάτησης πολιτών σε Σητεία, Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο.
Στη Σητεία
Στην περίπτωση της Σητείας οι απατεώνες που τηλεφώνησαν στην μεσήλικη γυναίκα μίλησαν για τροχαίο ατύχημα που είχε η κόρη της και ζήτησαν 7.000 ευρώ προκειμένου να γλιτώσει την φυλακή, διότι είχε υπαιτιότητα.
Η γυναίκα συναντήθηκε με τον δράστη σε χώρο στάθμευσης της πόλης και του έδωσε 7.000 ευρώ για να μεσολαβήσει, για να μην προκύψει κανένα πρόβλημα και περαιτέρω ταλαιπωρία.
Στην Ιεράπετρα
Το περιστατικό στην Ιεράπετρα απέφερε λεία 3.000 ευρώ. «μάνα δώσε τα λεφτά να μην πάω φυλακή», φέρεται να είπε ο γιός στην 78χρονη μητέρα του στην οποία είχαν τηλεφωνήσει οι απατεώνες νωρίτερα και της είπαν πως ο εγγονός της είχε προκαλέσει ατύχημα και θα έπρεπε για να γλιτώσει να δώσει χρήματα. Για να πειστεί δε η ηλικιωμένη γυναίκα, εμφανίστηκε και ο υποτιθέμενος γιός της και πατέρας του παιδιού στο τηλέφωνο, παροτρύνοντας τη μητέρα του να δώσει τα χρήματα. Εκείνη, ταραγμένη όπως ήταν, πείστηκε και αποφάσισε να στηρίξει το παιδί της. Ο δράστης πήγε και πήρε τα χρήματα από το σπίτι της ηλικιωμένης.

Στον Άγιο Νικόλαο
Οι απατεώνες δεν σταμάτησαν στις προσπάθειες που έκαναν στις δύο πόλεις. Αρκετά ήταν και τα κρούσματα στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Τρία επιβεβαιώθηκαν με καταγγελίες στην ΑΝΑΤΟΛΗ. «Μάνα τράκαρα, δώσε μου λεφτά», έλεγε η φωνή της υποτιθέμενης κόρης σε ένα περιστατικό. Μόνο που η μάνα – υποψήφιο θύμα, έβλεπε την ίδια ώρα την κόρη της να βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο μέσα στο σπίτι και δεν μπορούσε παρά να επιβεβαιώσει πως είχε να κάνει με απατεώνες.
Τα παραπάνω γεγονότα έχουν προκαλέσει έντονη ενόχληση στους πολίτες και προβληματισμό, αλλά και μεγάλη κινητικότητα στην Αστυνομία που προσπαθεί να βρεθεί στα ίχνη των απατεώνων.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας