Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Μόνο από την έδρα του Δήμου Σητείας η έκδοση και υπογραφή πιστοποιητικών & βεβαιώσεων Δημοτολογίου

Γνωρίζουμε στους δημότες μας ότι σύμφωνα με το με αριθμό Α.Π.: ΤΑΔΚ 1325/2016/6-12-2016 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, «Λειτουργία του Δημοτολογίου και έκδοση Πιστοποιητικών Δημοτολογίου» η έκδοση και υπογραφή πάσης φύσεως Πιστοποιητικών και Βεβαιώσεων Δημοτολογίου
και Μητρώου Αρρένων θα πρέπει να γίνεται μόνο από την έδρα του Δήμου, διότι δεν είναι νόμιμο να λειτουργούν αποκεντρωμένες υπηρεσίες Δημοτολογίου και Μητρώου Αρρένων, ούτε να εκδίδονται πιστοποιητικά από αυτές, καθώς αυτά θεωρούνται ανυπόστατα και δεν παράγουν έννομες συνέπειες.
Κατόπιν των ανωτέρω η αίτηση για τη χορήγησή τους μπορεί να γίνεται από τους ενδιαφερόμενους μέσω ΚΕΠ ή στις κατά τόπους Δημοτικές  Ενότητες Ιτάνου, Ανάληψης, Λεύκης, και στη συνέχεια οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται στην έδρα του Δήμου στη Σητεία.
Η χορήγησή τους θα γίνεται όσο το δυνατό γρηγορότερα και θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Κατανοούμε ως Δημοτική Αρχή, ότι αυτό συνεπάγεται καθυστέρηση στην έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, των οποίων μέχρι τώρα η έκδοσή τους ήταν άμεση, όμως για την όποια ταλαιπωρία και καθυστέρηση, την απόλυτη ευθύνη έχει το αρμόδιο Υπουργείο.

ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας