Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Εκτιμήσεις για 10.000 – 11.000 τόνους λαδιού στο νομό Λασιθίου

Σε 10.000 – 11.000 τόνους είναι η τελευταία γενική εκτίμηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λασιθίου, ότι θα κυμανθεί η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στο Νομό Λασιθίου. Σημειώνεται ότι πέρυσι η παραγωγή ήταν 16.000 τόνοι.

Η ποσότητα κοινοποιήθηκε και στο αρμόδιο υπουργείο και μπορεί να διαφοροποιηθεί κάπως, προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα και με τις συνθήκες και την επίδραση των παραγόντων που επηρεάζουν την ελαιοκαλλιέργεια και την παραγωγή, τόνισε η γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λασιθίου Αγγελική Καραταράκη.
Αν προκύψουν κακοκαιρίες και άλλες έντονες χαλαζοπτώσεις ή ανεμοθύελλες ή επικρατήσουν σχετικά υψηλές θερμοκρασίες μιας και οι μέχρι σήμερα καιρικές συνθήκες ευνόησαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του δάκου, του πυρηνοτρίτη  κ.ο.κ., η παραγωγή μπορεί να μειωθεί. Αν η απόδοση του ελαιόκαρπου σε ελαιόλαδο είναι καλή, μπορεί η τελική ποσότητα να προκύψει κάπως πιο αυξημένη από τη γενική εκτίμηση. Σύμφωνα με τα ως σήμερα δεδομένα, πάντως, η φετινή παραγωγή εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στις δέκα- έντεκα χιλιάδες τόνους, επανέλαβε η γεωπόνος.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας