Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ήσυχα κύλησε η φετινή σαιζόν για την Αστυνομία στη Σητεία

Σε «ήσυχους» γενικά ρυθμούς ως προς τα περιστατικά παραβατικότητας, κυκλοφοριακού κλπ. κινήθηκε η φετινή καλοκαιρινή- τουριστική σαιζόν, η οποία σταδιακά ολοκληρώνεται και στην περιοχή της Σητείας.

«Κατεβλήθη», δήλωσε ο Αστυνόμος Β΄, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γεώργιος Μάλλιος, «κάθε δυνατή προσπάθεια από τις αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα και συμβάντα σε καθημερινό επίπεδο, με απώτερο σκοπό την ασφάλεια ντόπιων και επισκεπτών. Δεν έλειψαν βέβαια και τα δύσκολα και δυσάρεστα περιστατικά, μειωμένα ευτυχώς σε σχέση με πέρυσι.
Κατά την τρέχουσα σαιζόν και μέχρι τώρα, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί σχετικά ομαλά στην περιοχή μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν περιστατικά, όμως λόγω της βαρύτητας που δίνουμε στην πρόληψη, θεωρώ ότι ως ένα βαθμό επετεύχθη ικανοποιητικό αποτέλεσμα.»
Στον τομέα της κίνησης -με εξαίρεση την περίοδο του Αυγούστου, οπότε και σημειώθηκε μεγάλη αύξηση και παρουσιάστηκε κάποια δυσλειτουργία σε κάποιες περιπτώσεις στην πόλη κυρίως τις πρωινές ώρες – γενικότερα δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα.
«Προσπαθήσαμε στο μέτρο βέβαια του δυνατού να ανταποκριθούμε, σε καθημερινή βάση ώστε να αντιμετωπίζονται θέματα και να αποσυμφορείται η κατάσταση. Το πετύχαμε σε ένα βαθμό διότι οι αρμοδιότητες της υπηρεσίας είναι πολλές και απαιτούν παράλληλη δράση. Έπρεπε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε περιστατικά σε όλο το Δήμο και δεν είχαμε την δυνατότητα να είμαστε εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο μέσα στην πόλη», σημείωσε ο κ. Μάλλιος.
Εκτός από κάποια κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε εξοχικές οικίες και αποθήκες, στην περιοχή δεν κατεγράφησαν ιδιαίτερα περιστατικά. Επίσης εκτός δύο -τριών μεμονωμένων συμβάντων, δεν σημειώθηκαν κρούσματα κλοπών σε τουριστικά αυτοκίνητα, παραλίες, τουριστικά θέρετρα, αρχαιολογικούς χώρους, επίσης σημαντική ήταν η μείωση.
Ο τομέας των ναρκωτικών αποτελεί πάντα προτεραιότητα του Α.Τ. Σητείας. Στην κατεύθυνση αυτή, συνελήφθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Σητείας, το Α.Τ. και το ΚΑΕ κατά την θερινή περίοδο 12 άτομα για ισάριθμες παραβάσεις της νομοθεσίας των ναρκωτικών. Μάλιστα σε μία περίπτωση ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας