Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Καλά πήγε η τουριστική κίνηση στην περιοχή της Σητείας

Ο Δήμαρχος κ. Θόδωρος Πατεράκης προχώρησε σε ένα μικρό απολογισμό της καλοκαιρινής σαιζόν για την περιοχή της Σητείας με αφορμή την ολοκλήρωση της βασικής περιόδου της τουριστικής σαιζόν, αναφέροντας ότι επέφερε θετικό αποτέλεσμα, βάσει και των όσων αναφέρουν τόσο οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου όσο και οι επαγγελματίες της εστίασης.

Θετικά, πρόσθεσε, είναι τα μηνύματα για τον Σεπτέμβριο κάτι που δείχνει ότι η σαιζόν έχει και συνέχεια. Ευχήθηκε δε κάθε χρόνο να είναι καλύτερη η τουριστική κίνηση στην περιοχή.
«Το γεγονός ότι η Σητεία έχει μπει στο κάδρο των τουριστικών πρακτόρων είναι αναμφισβήτητο. Σας ενημερώνω ότι και εντός του Σεπτεμβρίου αναμένουμε ομάδες δημοσιογράφων που με την στήριξη της Περιφέρειας και του ΟΑΣ θα περιηγηθούν την περιοχή και θα γνωρίσουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα», είπε.
Όπως είπε, στόχος είναι η πραγματοποίηση την επόμενη χρονιά πτήσεων τσάρτερ από κράτη της ΕΕ, ιδιαίτερα από την Σκανδιναβία. Η προσπάθεια όπως είπε που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο με την ενεργοποίηση της Επιτροπής Τουρισμού συνεχίζεται και σήμερα με την στήριξη την οικονομική του ΟΑΣ, φαίνεται ότι αποδίδει και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η ολοκλήρωση της υποδομής του αεροδρομίου Σητείας.
Ο κ. Πατεράκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες προβολής της περιοχής με την οικονομική στήριξη του ΟΑΣ στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω εντύπων, διαδικτύου και συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις που έχει θετικά αποτελέσματα και θα συνεχιστεί.
Επίσης μίλησε για την σπουδαιότητα του Γεωπάρκου Σητείας που συμβάλει ήδη στην αύξηση της επισκεψιμόητας στην Σητεία.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας