Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Συνάντηση Μιχάλη Καρχιμακη απο το κίνημα δημοκρατών σοςιαλιςτώνμε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη

Συναντήθηκαν σημερα 23/8/2016 ο π.υπουργος και βουλευτής Μιχαλης Καρχιμάκης  απο το κίνημα δημοκρατών σοςιαλιςτων και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταυρος Αρναουτάκης στην περιφέρεια Κρήτης.

Κατα την συνάντηση συζήτησαν για την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης,τις  προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της περιφέρειας στην κατεύθυνση αυτη.

Ταυτόχρονα ο κ.Καρχιμακης του έθεσε μια σειρά απο ζητήματα ,για τα οποία η περιφέρεια ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δρομολογήσει και να ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ υλοποιηςη τους,με βάση αιτήματα πολιτών και φορέων του νόμου Λασιθίου.

Συγκεκριμένα ο κ.Καρχιμακης έθεσε 

Το θέμα των εγγειοβελτιωτικων έργων στο νόμο Λασιθίου που εντάχθηκαν σε προγράμματα κατα την περίοδο της θητείας του ως υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης,και ολοκληρώνονται οι μελέτες τους, να συνεχίςτει η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ και η υλοποίηση τους και με το νέο χρηματοδοτικό προγράμμα και συγκεκριμένα τα φράγματα ,Λιθινών,Μπραμιανων ,Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας και της λιμνοδεξαμενής χοχλακιων Σητειας.

Το θέμα της παρακολούθησης και του συντονισμού της δρομολόγησης των αρδευτικών δικτύων των λιμνοδεξαμενών του οροπεδίου Λασιθίου.

Το θέμα της αποκατάστασης του παραλιακού δρόμου πέτρα Σητειας ,όπου ο περιφερειάρχης ενημέρωσε οτι άμεσα θα υπογράψει την σύμβαση αποκατάστασης με βάση την πρόταση του δήμου.

Το θέμα της όλοκληρωσης και παράδοσης  στην κυκλοφορία του δρόμου αυχην-αγκάθια-χαμέζι ,για το οποίο ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ.Καρχιμακη σε διαρκή επικοινωνία ,με τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδομών για ταχύτερη παράδοση στην κυκλοφορία .

Επίσης έθεσε τα θέματα της βελτίωσης,των οδικών δικτύων Χρυσοπηγής -Μπεμπονα του δήμου Σητειας και Σελακανου Ιεράπετρας .Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε οτι μετα την υποβολή τεχνικών δελτίων απο τους δήμους Σητειας και Ιεράπετρας θα διερευνήςει την χρηματοδοτήςη για την βελτίωση τους.

Ταυτόχρονα ο κ.Αρναουτακης ενημέρωσε τον κ.Καρχιμακη οτι εχει δρομολογήσει πρωτοβουλίες χρηματοδοτηςης,για παρεμβάσεις  βελτίωσης του οδικού δικτύου εντός Ορίων νόμου Λασιθίου ,σε σημεία που θεωρούνται οτι δημιουργούν κινδύνους για την οδική ασφάλεια .

Τέλος συμφώνησαν να υπάρχει διαρκής επικοινωνία για ζητήματα και πρωτοβουλίες που πρεπει να αναληφθούν για την ανάπτυξη του νόμου Λασιθίου.

Συνολικες προβολες σελιδας