Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Εκτέλεση ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου από τους ελαιοπαραγωγούς

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λασιθίου με το αριθμό 4500/30-06-2015 έγγραφό της  μας γνωρίζει τα παρακάτω:

       Σε ορισμένες περιοχές του Νομού μας δεν είναι δυνατή η άμεση έναρξη ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, επειδή από το διαγωνισμό ανάδειξης εργολάβων για τη διενέργεια δολωματικών ψεκασμών, δε έχουν αναδειχθεί προσωρινοί μειοδότες σε όλα τα τμήματα της Π.Ε Λασιθίου. Μεταξύ των τμημάτων χωρίς μειοδότη (υπήρχαν μειοδότες αλλά απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους) είναι και το τμήμα  Μυρσίνης –Λάστρου.
       Επίσης υπάρχουν τμήματα άγονα, για τα οποία δεν είχε κατατεθεί προσφορά και είναι τα εξής: 1) Αγία Τριάδας –Απιδίων, 2) Αρμένων –Χανδρά- Περβολακίων, 3) Μαρωνιάς.
       Επειδή η διαδικασία της επανάληψης του διαγωνισμού όλων των παραπάνω περιοχών είναι χρονοβόρα λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, πρέπει σε όλες τις παραπάνω περιοχές, όπου υπάρχει καρποφορία να γίνει άμεσα ψεκασμός των ελαιοδέντρων από τους ελαιοπαραγωγούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία της ελαιοπαραγωγής.
        Επίσης, οι περιοχές Σκορδύλο - Κρυά - Δάφνη δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα δακοκτονίας.
      Επισυνάπτεται το έγγραφο της Π.Ε. Λασιθίου.

Συνολικες προβολες σελιδας