Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Έως 30 Ιουλίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο έργο «Αυχήν Αγκαθιάς- Χαμέζι»

Έως τις 30 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες στο σημαντικό για την περιοχή, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, υφιστάμενο οδικό έργο «Αυχήν Αγκαθιάς- Χαμέζι».

«Η παράταση που έχει δοθεί»,  σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, «λήγει στις 30 Ιουλίου. Αυτήν την ώρα έχουν “πέσει” τα δύο τρίτα των ασφαλτικών του έργου και η οδοποιία, που απομένει, υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε δεκαπέντε ημέρες περίπου.
Στο κομμάτι της γέφυρας, έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση, έχει πέσει το σύνολο του μπετόν, τα δύο τρίτα των πεζοδρομίων, ενώ πρέπει να γίνουν επίσης στεγανοποίηση, ασφαλτικά και στηθαία της γέφυρας, τα οποία όμως δεν θα κατασκευαστούν στο σύνολό τους στο πλαίσιο του υφιστάμενου έργου. Τμήμα αυτών περιλαμβάνεται στο νέο, συμπληρωματικό έργο, για το οποίο αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης από το υπουργείο.
Ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες, δηλαδή αποκαταστάσεις, όπως τοιχία που προβλέπεται να γίνουν εντός του υφιστάμενου έργου. Επίσης υπάρχουν κάποιες περιοχές με επιχώματα όπου προβλέπεται να γίνουν εργασίες ενίσχυσης, μικρές επεμβάσεις έτσι ώστε να αποκατασταθούν μικρές επιφανειακές ζημιές».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας