Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Κατατίθεται ο «φάκελος 1» για το Leader Ν. Λασιθίου

Tη συμμετοχή της Αναπτυξιακής Λασιθίου Α.Ε. ΟΤΑ στην πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για την επιλογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων – στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Leader» 2014-2020
– αποφάσισε το Δ.Σ. της εταιρείας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη.
Ο κ. Στεφανάκης μετά τη συνεδρίαση είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι η Αναπτυξιακή σκοπεύει να υποβάλει τον «φάκελο 1» για την επιλεξιμότητα του Νομού Λασιθίου στο νέο «Leader». Παράλληλα αποφασίστηκε η συγκρότηση της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος.
Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής εξήγησε ότι κατεβλήθη προσπάθεια ώστε να μην εξαιρεθεί καμία περιοχή στην εκπροσώπηση στην επιτροπή και παράλληλα να διασφαλιστεί, αφού ήταν προαπαιτούμενο, η εκπροσώπηση των γυναικών, πολιτιστικών σωματείων, φορέων του πρωτογενούς τομέα, των δήμων, της Ένωσης Δήμων, της Περιφέρειας και οι αλιείς, γιατί θα κατατεθεί και πρόταση συμμετοχής στο πρόγραμμα αλιείας.
Η μέγιστη δημόσια δαπάνη που αναλογεί στο Νομό Λασιθίου με βάση πληθυσμιακά κλπ. κριτήρια είναι 12 εκατομμύρια €.
Η μέγιστη δημόσια δαπάνη από το Γεωργίας είναι 8 εκατομ. € και από το Αλιείας είναι 4 εκατομ. €.
Το ανώτατο ύψος συνολικά του νέους προγράμματος «Leader» στο νομό, συμπεριλαμβανόμενης και της ιδιωτικής συμμετοχής κεφαλαίων, θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 19,5 εκατομμύρια ευρώ.
NIKOΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας