Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Διεθνική Συνάντηση στη Γαλλία για εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Σητείας στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+



Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εκπαιδευτικών του 1ου Γυμνασίου Σητείας στο σχολείο Georges Pompidou στη Villeneuve-la-Garenne στο Παρίσι της Γαλλίας από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2016.
Η επίσκεψη είχε διεθνικό χαρακτήρα (transnational meeting) και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του τριετούς προγράμματος Erasmus+ I-TALC (Innovative Technologies for Active Language Class).

Συγκεκριμένα, η συνάντηση αυτή είχε ως στόχο τον απολογισμό της γλωσσικής κατασκήνωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Τσεχία με τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις χώρες-εταίρους, αλλά και τη διοργάνωση της επόμενης γλωσσικής κατασκήνωσης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2017 στην Ισπανία. Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, οι αντιπροσωπείες από τις χώρες που συμμετέχουν (Γαλλία, ΠΓΔΜ, Τσεχία, Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Λιθουανία και Ρουμανία) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα, να παρακολουθήσουν μαθήματα στο αντίστοιχο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να εργαστούν πάνω στους στόχους του προγράμματος ενσωματωμένοι στη σχολική πραγματικότητα της μονάδας που τους φιλοξένησε. Παράλληλα, οι καθηγητές παρέδωσαν μαθήματα αγγλικών στους μαθητές του σχολείου χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικά εργαλεία που αξιοποιούνται και για το σχεδιασμό των εκπαιδευτικών σεναρίων του προγράμματος (vocaroo, prezi, adobe slate, edmodo κ.ά) και αντάλλαξαν στη συνέχεια καλές πρακτικές από την εκπαιδευτική εμπειρία τους.
Εξαιρετικές ήταν οι εντυπώσεις και από τη σύντομη περιήγηση στο Παρίσι, καθώς οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία χάρη στη βοήθεια και την καθοδήγηση των διοργανωτών, να γνωρίσουν εκτός από κάποια μνημεία της πόλης, πολλά στοιχεία της κουλτούρας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Γαλλίας.  
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Πουλακάκη Ελισάβετ και Φουστέρη Σοφία.

Συνολικες προβολες σελιδας