Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΘΑΒΟΥΝ…ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ, ΚΡΕΜΑΝΕ & ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΖΩΑ, ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ!

http://www.bangladeshnews.gr/wprsbgn/wp-content/uploads/2016/05/siteia-gata-1-800x445.jpg
«Δεν τα θέλουνε τα ζώα. Δυστυχώς, τα κρούσματα ενεργητικής/παθητικής κακοποίησης είναι πάρα πολλά. Σκυλιά και γάτες δολοφονούνται διαρκώς. Να σας δώσω ένα απλό παράδειγμα: Κάτοικος χωριού που φοβάται μην τυχόν και ένας σκύλος επιτεθεί στο κοτέτσι του…και του φάει τις κότες, πιάνει το άτυχο ζώο και το κρεμά. Το πυροβολεί. Το δηλητηριάζει. 

Είναι τέτοιο το μένος ορισμένων ανθρώπων, που έριξαν δηλητήριο ακόμη και μέσα…στο καταφύγιο των ζώων. Την δεύτερη ημέρα που μετακομίσαμε σε νέο χώρο που λειτουργεί ως καταφύγιο, κάποιοι σκότωσαν…32 σκυλιά. Τα δηλητηρίασαν. Πριν δύο μήνες περίπου, αντιμετωπίσαμε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Κάποιοι ασυνείδητοι, σκότωσαν εντός του καταφυγίου με δηλητηριασμένο φαγητό 4 ζώα. Στο «παρά πέντε» προλάβαμε άλλα τρία. Ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους, στην πλατεία της Σητείας, είχαμε κρούσμα δηλητηρίασης. Ευτυχώς το σώσαμε το σκυλάκι. Μην μπω καλύτερα στον κόπο να σας περιγράψω τις κλωτσιές, τις μπαστουνιές, τα χτυπήματα γενικώς που δέχονται τα ζώα. Είμαστε όλη την ώρα μέσα στα ιατρεία των κτηνιάτρων για εγχειρήσεις σπασμένων ποδιών και σαγονιών. Νεκρά σκυλιά επίσης από χτυπήματα αυτοκινήτων. Χαμός όμως, και με τα κρούσματα παθητικής κακοποίησης. Έχουμε πολλούς κυνηγούς στην περιοχή μας. Τα σκυλιά τους τα έχουν εγκλωβισμένα μέσα σε κλουβιά, 24 ώρες το 24ώρο από τον φόβο μην τυχόν και τους τα κλέψουν. Άλλοι, δένουν ένα σκυλί μέσα στο κοτέτσι…δήθεν για να προστατέψει τις κότες και το ζώο αυτό περνά την ζωή του δεμένο σε μια αλυσίδα. Σκελετωμένο από την πείνα, σε άθλια κατάσταση, χωρίς την παραμικρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και όταν αυτά αναπόφευκτα αρρωσταίνουν…τα πετάνε στον δρόμο. Οι κάτοικοι που καταγγέλουν κρούσματα κακοποίησης είναι ελάχιστοι. Αν και καταγγέλουν, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν με την αστυνομία μέσω επώνυμων καταθέσεων. Οι καταγγελίες που δεχόμαστε είναι κυρίως από τουρίστες. Δεν πιστεύουν αυτά που βλέπουν τα μάτια τους. Είναι άνθρωποι διαφορετικής νοοτροπίας, παιδείας και ευαισθησίας γύρω από θέματα φιλοζωϊας.. Δεν θεωρούν τα τετράποδα, κατώτερα όντα» δηλώνει απογοητευμένη στο bangladeshnews.gr, η Κουνελάκη Δέσποινα, πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Σητείας.

siteia zoa 2
4 σκυλιά βρήκαν τραγικό θάνατο…εντός του καταφυγίου που διατηρεί ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Σητείας 
στην περιοχή Γκέλα. Ο δράστης είχε πετάξει δηλητηριασμένο συκώτι σε διαφορετικά σημεία του καταφυγίου. 
Κατάφεραν να σώσουν μόνο ένα σκυλί, κάνοντας του ενέσεις ατροπίνης και προκαλώντας του εμετό.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ. «ΚΥΝΗΓΟΥΝ» ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΙΑΡΚΩΣ…
«Ο δήμος πέρα από τις τροφές, δεν μας προσφέρει τίποτα άλλο. Ουκ ολίγοι κάτοικοι αντιτίθενται, και μάλιστα έντονα, ακόμη και στις δικές μας πρωτοβουλίες να βοηθήσουμε τα ζώα. Βάλαμε σε κάποια σημεία του δήμου σπιτάκια καθώς και μπολ με νερό και τροφή για τα αδέσποτα…και έγινε χαμός. Συμπολίτες μας άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές για την άμεση απομάκρυνση τους, καθώς μας κατηγόρησαν ότι με τις κινήσεις μας…υπονομεύουμε την ανάπτυξη του τόπου. Τέτοιες νοοτροπίες αντιμετωπίζουμε. Από την άλλη, πολλοί αστυνομικοί, όχι απλά δεν γνωρίζουν την νομοθεσία, αλλά την γνωρίζουν/ερμηνεύουν εντελώς λανθασμένα. Μου έχει τύχει αρκετές φορές. Οι κάτοικοι της Κρήτης είναι πολύ σκληροί με τα ζώα. Έχω κάνει παρατηρήσεις σε ιδιοκτήτες, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων τους, και αυτοί όχι απλά δεν μπήκαν στον κόπο να καταλάβουν τι τους είπα, αλλά μου…επιτέθηκαν κιόλας. Δεν θέλουν, δεν μπορούν να καταλάβουν. Τα βλέπουν τα ζώα σαν εργαλεία, σαν σκουπίδια. Ίσως για αυτόν τον λόγο βρίσκουμε τόσα νεογέννητα πεταμένα σε μαύρες σακούλες μέσα στους κάδους απορριμάτων».

skylos pyrovolimenos 2
Βοσκός εκτέλεσε εν ψυχρώ 3 σκυλιά σε αγροτική περιοχή του χωριού Κάτω Κρυά Σητείας: 
Αν και αρχικά αρνήθηκε την ανάμειξη του στο έγκλημα, αργότερα ομολόγησε
 στους αστυνομικούς πως αυτός ήταν ο δράστης. 
Δικαιολογήθηκε λέγοντας, πως ήθελε να προστατέψει τα πρόβατα του. 
Στην συγκεκριμένη περιοχή όμως την ημέρα εκείνη…δεν υπήρχαν πρόβατα.

skylos 34
Tι συμβαίνει με τους κατοίκους της Κρήτης και την απερίγραπτη συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα; Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και πληθώρα επίσημων στοιχείων που τις επιβεβαιώνουν η Κρήτη έρχεται δεύτερη, μετά την Αττική, στα καταγεγραμμένα περιστατικά κακοποίησης ζώων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα κρούσματα που δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας είναι πολλαπλάσια. Πιο άγρια. Οι θύτες παραμένουν ασύλληπτοι και τα άψυχα κορμιά των ζώων που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο διάβα τους,  «λιώνουν» μέσα σε χωράφια, δάση και δρόμους, αναμένοντας μάταια δικαιοσύνη. Το bangladeshnews.gr, ασχολήθηκε με κρούσματα κακοποίησης και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, όπως στα Χανιά και στο Ηράκλειο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και καταδεικνύουν χωρίς την παραμικρή αμφιβολία πως στο…ξακουστό αυτό νησί κάτι δεν πάει…καθόλου καλά. Στα Χανιά αντικρίσαμε εικόνες κρεμασμένων σκύλων, αδέσποτα σκυλιά κλεισμένα μέσα σε τσουβάλια και πνιγμένα μέσα σε γούρνες, μέχρι και σκύλο που του έδεσαν τα γεννητικά όργανα…με αλυσίδα προκειμένου να του προκαλέσουν αφόρητο πόνο και στην συνέχεια…θάνατο. Και βεβαίως…βαρελόσκυλα. Ίδια, ενδεχομένως και χειρότερη εικόνα, και στο Ηράκλειο. Μαζικές δηλητηριάσεις με ισχυρά φυτοφάρμακα, από τα οποία δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας, ξυλοδαρμοί μέχρι θανάτου, πυροβολισμοί, απαγχονισμοί. Στους περισσότερους δήμους της Κρήτης, όπως επανειλημμένα έχουμε διαπιστώσει, επικρατεί αδιαφορία εκ μέρους των αρχών γύρω από τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, η οποία μεταμφιέζεται/αιτιολογείται ως έλλειψη πόρων και προσωπικού. Μέχρι και η πλειοψηφία των αστυνομικών αποδεικνύεται… «αδιάβαστη» αναφορικά με την νομοθεσία περί προστασίας των ζώων. Μια τελευταία παρατήρηση: Αν υπάρχει ένα μέρος στο οποίο η omerta εξακολουθεί να έχει ισχυρότατες ρίζες, αυτό είναι η Κρήτη. Όλοι γνωρίζουν τους δράστες των αποτρόπαιων δολοφονιών, αλλά κανείς δεν είναι πρόθυμος να κάνει το θαρραλέο βήμα που απαιτείται, έτσι ώστε, όσοι διέπραξαν τις ειδεχθείς αυτές πράξεις, να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη; Στην Μεσσαρά του Ηρακλείου, η υπόθεση… «συμπολίτη» μας που κρέμασε τον σκύλο του, ο οποίος κατέληξε μετά από λίγο, «σέρνεται» στα δικαστήρια εδώ και 5 χρόνια. Οι αναβολές της δίκης κοντεύουν τις 10!.

siteia gata 1
Κρεμασμένη γάτα, με θηλειά που οι ντόπιοι ονομάζουν «τέλια». 
Είναι παράνομες,  καθώς το ζώο υποφέρει απίστευτα πριν πεθάνει. Τις τοποθετούν συνήθως 
κυνηγοί για να παγιδεύουν και να βασανίζουν λαγούς μέχρι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή. 
Μόνο που την φορά αυτή…το θύμα ήταν γάτα.
ZakrosKoutaviaFolia (2)
Κουτάβια που κάποιος προσπάθησε να…θάψει ζωντανά. 
Φιλόζωοι έβγαλαν τις πέτρες που είχε τοποθετήσει ο ασυνείδητος δράστης στις φωλιές τους και τα απελευθέρωσαν. 
Στην συνέχεια τα πήραν μαζί τους, για να μην καταλήξουν αδέσποτα.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ…
«‘Εχουμε βρει  ζώα κρεμασμένα, πυροβολημένα, δηλητηριασμένα, ακόμη και πνιγμένα. Πριν ένα μήνα μάλιστα, η θάλασσα ξέβρασε σκύλο με θηλειά στο λαιμό. Αμέτρητα και τα κρούσματα παθητικής κακοποίησης. Ζώα διαρκώς δεμένα όλη την ημέρα, χωρίς σκέπαστρο, με νερό που θυμίζει…βούρκο, που κινούνται και κοιμούνται μέσα στα περιττώματα τους. Ο κόσμος φοβάται να καταγγείλει καθώς γνωρίζει, πως την καταγγελία ακολουθεί η επίσκεψη στην αστυνομία για κατάθεση. Και αυτό θέλουν να το αποφύγουν πάση θυσία. Η κοινωνία μας είναι μικρή και επειδή όλοι γνωρίζονται με όλους, φοβούνται μην τυχόν δημιουργηθούν έχθρες. Ως συνήθως, ξέρουν αλλά δεν μιλάνε. Μας περιγράφουν τι έγινε, αλλά δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν με καταθέσεις και αστυνομία. Μας τηλεφωνούν, μας λένε τι έγινε, αλλά ζητούν να παραμείνουν «κρυφοί». Οσον αφορά τον δήμο Σιτείας, δεν μπορώ να χαρακτηρίσω την συνεργασία μας ικανοποιητική. Πέρα από κάποια τσουβάλια με τροφή που λαμβάνουμε κάθε μήνα για το ταϊσμα των αδέσποτων, η παρουσία του είναι ανύπαρκτη. Ακόμη και τις στειρώσεις, τις πραγματοποιούν εθελοντές κτηνίατροι. Δεν έχει τοποθετήσει ούτε ταϊστρες, ούτε μπολ με νερό. Η αστυνομία έχει «μαύρα μεσάνυχτα» γύρω από την νομοθεσία για την προστασία των ζώων. Ακόμη και αν γνώριζαν όμως, το μεγάλο πρόβλημα είναι η συμπεριφορά των κατοίκων συνολικά σε όλη την Σητεία. Τα ζώα υποφέρουν στα χέρια τους. Δυσκολεύομαστε πάρα πολύ να τους πείσουμε ότι τα ζώα είναι υπάρξεις με δικαιώματα» τονίζει στο bangladeshnews.gr, η Μαρία Βαρβιτσιώτη, μέλος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Σητείας.

GE DIGITAL CAMERA
Παλαίκαστρο Σητείας: Δύο σκυλιά βρέθηκαν νεκρά. Το ένα απαγχονισμένο και το άλλο χτυπημένο στο κεφάλι, 
δεμένο σε ένα δέντρο. 
Σύμφωνα με τους εθελοντές φιλόζωους το τουριστικό Παλαίκαστρο είναι «πρωτοπόρο» στις θανατώσεις ζώων,
 με τους κατοίκους του να απειλούν με μηνύσεις όσους ταϊζουν αδέσποτα, 
παρά το γεγονός ότι αυτό επιτρέπεται βάσει νόμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Πηγή : bangladeshnews.gr

Συνολικες προβολες σελιδας