Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ο Δήμαρχος Σητείας ζητά την έγκριση ποσού για την ολοκλήρωση του έργου Αυχήν – Αγκαθιάς-Χαμέζι


Την ακόλουθη επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Σητείας Θ. Πατεράκης στον Υπουργό Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη σχετικά με την έγκριση απαιτούμενου ποσού για την ολοκλήρωση εργασιών στο τμήμα της Γέφυρας του  έργου Αυχήν – Αγκαθιάς-Χαμέζι. Αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Έχουν περάσει περίπου 5 μήνες από την επίσκεψή σας στην πόλη μας, για την επίσημη τελετή των εγκαινίων του νέου Αεροσταθμού του Αερολιμένα Σητείας.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής σας στη πόλη μας και στο Ηράκλειο, ενημερωθήκατε για την αναγκαιότητα εξασφάλισης ενός επί πλέον ποσού για την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα της Γέφυρας του πολύπαθου έργου «Αυχήν- Αγκαθιάς-Χαμέζι».
Εάν αυτό το ποσό δεν εγκριθεί άμεσα, τότε θα οδηγηθούμε στην τραγελαφική κατάσταση το έργο να φαίνεται ολοκληρωμένο για τον πολίτη και όμως να μη δίνεται σε κυκλοφορία αφού με βάση την εγκεκριμένη από τις υπηρεσίες σας μελέτη θα πρέπει να γίνουν κάποιες επί πλέον παρεμβάσεις στο τμήμα της Γέφυρας, το οποίο είχε κατασκευαστεί από τον προηγούμενο ανάδοχο (ο οποίος όπως γνωρίζετε είχε κηρυχθεί έκπτωτος).
Η εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη ολοκληρώνεται εντός του μηνός Ιουλίου. Εάν εντός των 2 επόμενων μηνών ο Ο.Α.Κ. δεν προχωρήσει στην διαγωνιστική διαδικασία του υπολοιπόμενου υποέργου τότε,
Κύριε Υπουργέ, φοβάμαι ότι με μαθηματική ακρίβεια ούτε την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο θα δοθεί το έργο σε κυκλοφορία.
Για να μην οδηγηθούμε σε αυτή την κατάσταση σας παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην έγκριση του απαιτούμενου ποσού.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση και θετική ανταπόκρισή σας.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Σητείας
Θεόδωρος Πατεράκης

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας