Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ευχαριστήριο του ΔΟΚΑΣ για το Γεωπάρκο Σητείας

Ευχαριστήριο του ΔΟΚΑΣ για το Γεωπάρκο Σητείας
Στο πλαίσιο της επίσκεψης των αξιολογητών του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Δικτύου Γεωπάρκων EGN/GGN της UNESCO, στη Σητεία για την αξιολόγηση του αιτήματος μας για ένταξη του Γεωπάρκου της Σητείας στο Δίκτυο,
θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν με την δημιουργική τους παρουσία στην οργάνωση και την φιλοξενία των δύο αξιολογητών.
Το ποιο σημαντικό κριτήριο που θέτει το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δικτύου Γεωπάρκων, είναι αυτό, της αποδοχής και της στήριξης του αιτήματος, από την τοπική κοινωνία. Αυτό που ζήσαμε και αυτό που ένιωσαν οι αξιολογητές, ήταν η συγκλονιστική παρουσία όλων σχεδόν των φορέων του Δήμου Σητείας και η έμπρακτη στήριξη του αιτήματος, για να ενταχθεί η Σητεία στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δικτύου Γεωπάρκων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα και την κάθε μια από εσάς ξεχωριστά για την πολύτιμη στήριξη και βοήθεια που μας προσφέρθηκε. Τον Δήμαρχο Σητείας και όλους τους Δημοτικούς συμβούλους που παραβρέθηκαν κατά την πρώτη ημέρα παρουσίασης του Γεωπάρκου Σητείας, την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελ. Πετράκη και την Περιφέρεια Κρήτης για την συνολική στήριξη μας, τους εκπροσώπους των φορέων και των συλλόγων του Δήμου, τα μέλη της επιτροπής διαχείρισης του Γεωπάρκου. Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Καρυδίου, αλλά και τους κατοίκους του χωριού για το σύνολο της βοήθειας και της φιλοξενίας τους, την Στέλλα Αϊλαμάκη για τα δωμάτια που παραχώρησε για τους αξιολογητές , τα εστιατόρια Νόστος και Πλατανάκη για τα γεύματα που πρόσφεραν, τον Ηγούμενο της Μονής Τοπλού για την φιλοξενία του, τους Βιοκαλλιεργητές Σητείας α.ε. , τον Ορειβατικό Φυσιολατρικό σύλλογο Σητείας για την πολύτιμη και πολύπλευρή βοήθεια του, τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Ιεράπετρας. Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συνεργάτη γεωλόγο του Πάρκου κ. Σπύρο Σταρίδα, για την σπουδαία δουλειά του και τον Μπάμπη Φασουλά, εκπρόσωπο του Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων, για την μακροχρόνια και πολύτιμη επιστημονική στήριξη της προσπάθειας μας.
Ελπίζουμε πως η προσπάθεια που έχει καταβληθεί το προηγούμενο διάστημα θα αποδώσει καρπούς και τον Σεπτέμβρη να έχουμε την θετική απάντηση για ένταξη του Γεωπάρκου της Σητείας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δικτύου Γεωπάρκων.
Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδήμαρχος Σητείας
Λεωνίδας Τερζής

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας