Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Οφφίκιο Οικονόμου στον Εφημέριο Ενορίας Χαμαιζίου κατά την πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονος

Οφφίκιο Οικονόμου στον Εφημέριο Ενορίας Χαμαιζίου κατά την πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονος
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου  Παντελεήμονος στο Χαμαίζι της Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος,
συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της ευρύτερης περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε, χειροθέτησε σε Οικονόμο τον Εφημέριο της Ενορίας π. Χριστοφόρο Τζαννιδάκη και κήρυξε επίκαιρα το θείο λόγο.
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος στην εμπνευσμένη ομιλία του σημείωσε ότι ο τυφλός της Ιεριχούς ζητά από τον Χριστό να δει το φως, αναφωνώντας στον Θεό «Κύριε, ίνα αναβλέψω». Ο ίδιος ο Κύριός μας Ι. Χριστός μας δίδαξε ότι «αιτείται και δοθήσετε υμίν, ζητείτε και ευρήσετε, κρούετε και ανοιγήσεται υμίν» (Ματθ. 7,7) Αρκεί προτεραιότητα στις προσευχές μας να μην θέτουμε τα γήινα εφήμερα υλικά αγαθά. Να ξέρουμε τι ζητάμε «εις ίασιν ψυχής και σώματος». Πολλές φορές δεν ζητάμε αυτά που πραγματικά είναι προς τον συμφέρον μας, ούτε τα ζητάμε με τον σωστό τρόπο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος «Αιτείτε και ου λαμβάνετε, διότι κακώς αιτείσθε, ίνα εν ταις ηδοναίς ημών δαπανήσητε» (Ιακ. 4,3).

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσφορά του π. Χριστοφόρου στην Ενορία Χαμαιζίου, την οποία διακονεί ταπεινά και με πνεύμα θυσιαστικής προσφοράς για 27 συναπτά έτη, συνεχίζοντας την μακρά παράδοση της λευιτικής οικογένειας των Τζαννιδάκηδων.
Στην πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Χαμαιζίου Σητείας συμμετείχε πλήθος πιστών από την Ενορία από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, ανάμεσα στον οποίο ήταν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Χαμαιζίου.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας