Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δερμιτζάκης για τις εξελίξεις

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δερμιτζάκης για τις εξελίξεις
Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Λασίθι κ. Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης αναφέρεται στις κρίσιμες ώρες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό,
που ζει πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις.
«Ζούμε», δήλωσε, «μια πρωτόγνωρη κατάσταση γιατί οι δανειστές είχαν συνηθίσει να δίνουν εντολές και να υπάρχουν υπάκουες κυβερνήσεις που εκτελούσαν κατά γράμμα τις εντολές τους. Με αποτέλεσμα να έχουμε υποστεί μια βάρβαρη λιτότητα, μνημόνια, τα οποία εξαθλίωσαν τα κοινωνικά στρώματα, τις αρνητικές τους συνέπειες τις βιώνει ο ελληνικός λαός στην καθημερινότητά του. Όμως τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στη χώρα μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το λαό μας. Ζούμε πραγματικά μεγάλες ιστορικές στιγμές. Με την απόφασή του ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο, εφαρμόζει στην πράξη τη δημοκρατία, οι πολίτες είναι σε θέση από τη στιγμή που τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν τις αποφάσεις τους και να κρίνουν την πορεία της χώρας μας για πολλές δεκαετίες. Αφορά το μέλλον των παιδιών μας, των εγγονιών μας, των επόμενων γενιών.
Ένα περήφανο όχι, μια περήφανη στάση που πιστεύω ότι θα κρατήσει ο ελληνικός λαός και θα στείλει αυτό το περήφανο μήνυμα θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης, τις δυνατότητες και τη δυναμική που υπάρχει έτσι ώστε πραγματικά να πάει στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση, να απαιτήσει και να κερδίσει τα δίκαια του ελληνικού λαού. Και μόνο με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος υπάρχει μια τεράστια αναδίπλωση εκ μέρους των θεσμών, μιλάνε για νέες προτάσεις, γίνονται υπουργικά συμβούλια, υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και θέλουν να βρεθεί λύση. Και οι ίδιοι οι δανειστές αιφνιδιάστηκαν, δεν περίμεναν την αποφασιστικότητα και τη δυναμική της κυβέρνησης. Το μπαλάκι είναι στην πλευρά τους και νομίζω ότι ο πανικός δεν είναι σε εμάς, αλλά στις αγορές που προσπαθούν να αναδιπλωθούν.
Αυτήν την ώρα δίνεται η μάχη των μαχών. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα. Καλείται πάλι ένας μικρός λαός, αλλά με μια μεγάλη ιστορία, ένα λαμπρό παρελθόν και μια ένδοξη ιστορία, να δώσει τον αγώνα μαζί με όλα τα κινήματα και τους λαούς, για να μην ταπεινωθούμε, να μην επικρατήσει η βαρβαρότητα μέτρων που βάζουν τις αγορές πάνω από τους ανθρώπους. Ελάχιστοι στην Ελλάδα, που έχουν ωφεληθεί αυτά τα χρόνια, οι οποίοι όμως ήταν μια ζωή στο απυρόβλητο και απολάμβαναν φοροαπαλλαγές, ασυλία και ήταν αναμεμειγμένοι σε ένα σωρό σκάνδαλα τα οποία έχουν υπάρξει από τη μεταπολίτευση και μετά είναι αυτοί εναρμονισμένοι με συμφέροντα και αυτή τη στιγμή εξαπολύουν μια κινδυνολογία, μια παραπληροφόρηση άνευ προηγουμένου».

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας