Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

«Οι Νικητές»: μια αμιγώς Σητειακή παράσταση

«Οι Νικητές»: μια αμιγώς Σητειακή παράσταση
Την παράσταση «Οι Νικητές» θα παρουσιάσει το Θέατρο της Σητείας στις 29 και 30 Ιουλίου, 1, 2 και 3 Αυγούστου στη Φάμπρικα της Μυρσίνης.
Εν όψει των παραστάσεων οι συντελεστές
παραχώρησαν χθες στον χώρο που στεγάζεται η σητειακή θεατρική ομάδα συνέντευξη Τύπου. Έκδηλη ήταν η χαρά, αλλά και αγωνία για την πρεμιέρα, αύριο Τετάρτη, όλων όσων έλαβαν το λόγο και απηύθυναν ανοικτή πρόσκληση για τις παραστάσεις.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεάτρου της Σητείας κ. Γιώργος Οικονομάκης αρχικά τόνισε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια για το Θέατρο της Σητείας «είναι κάτι το διαφορετικό. Πιστεύω από τις πρόβες που έχουμε παρακολουθήσει, ότι η παράσταση αυτή θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα το κοινό», σημείωσε.
Ακολούθως το λόγο έλαβε ο σκηνοθέτης της παράστασης, ο οποίος και έγραψε το έργο, ο κ. Νάσος Ζαγκότης. Πρόκειται για ένα έργο που ολοκλήρωσε το 2008 χωρίς ωστόσο να έχει την πρόθεση να το "ανεβάσει" εκείνη την εποχή. «Δεν ήμουν κι εγώ έτοιμος κι όσον αφορά το έργο έπρεπε να γίνουν ακόμη πράγματα προκειμένου να παρουσιαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Το έργο λόγω της κρίσης έγινε ιδιαίτερα επίκαιρο, θεώρησα, λοιπόν, πως με μία νεότερη επεξεργασία του κειμένου, με μία πιο ώριμη ματιά, μπορούσε πια να παρασταθεί κι έτσι πήραμε την απόφαση με το Θέατρο της Σητείας να κάνουμε αυτό το βήμα», ανέφερε.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μαρία Αχλαδιανάκη - Μαρία, Γιώργος Βιτσεντζάκης - Γεράκος, Ασπασία Καζαναράκη - Ρίκα, Ειρήνη Καραμπίνη - Μητέρα, Μάνος Καστρίτης - Πρώην, Μάνος Κατσούλης - Νυν, Εύη Τσικαλάκη Ντιάνα/ Άρτεμις).
Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι: Άννα Παρασκευοπούλου βοηθός σκηνοθέτη, Αρετή Κάτσικα κοστούμια, Πέτρος Βασιλάκης, Ειρήνη Καραμπίνη, Άννα Παρασκευοπούλου, Γιώργος Ζερβάκης, Φανή Σύρπου κατασκευές, Δέσπω Σγουράκη εκγύμναση ηθοποιών, Ν. Θαλασσινός, Θ. Μαραγκάκης, Ν. Ζαγκότης φωτισμοί, Ασπασία Καζαναράκη συνεργαζόμενη σκηνοθέτης, Δημήτρης Τσικαλάκης σκηνικά.
Οι παραστάσεις στη Μυρσίνη ξεκινούν στις 9.30 μ.μ. Λόγω των περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητες οι κρατήσεις εισιτηρίων στο τηλ. 6974-512.921.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας