Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Στο Φαράγγι των Πεύκων

Στο Φαράγγι των ΠεύκωνΤην Κυριακή 31 Μαΐου επισκεφθήκαμε το φαράγγι των Πεύκων. Αν και μικρό σε μέγεθος, ανταγωνίζεται επάξια σε ομορφιά και επιβλητικότητα τα γειτονικά φαράγγια του Ορεινού και των Περβολακίων.

Ξεκινώντας από τους Πεύκους, ένα πολύ γραφικό χωριό στα ορεινά του Μακρύ Γιαλού, κατεβήκαμε το θαυμάσιο και καλά σημαδεμένο μονοπάτι προς το εσωτερικό του φαραγγιού. Κάθετοι βράχοι, πλούσια βλάστηση και μικροί καταρράκτες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, που δύσκολα περιμένεις να συναντήσεις σε αυτή τη γωνιά του Λασιθίου. Σύντομα, βγήκαμε σε χωματόδρομο και από εκεί, μετά από λίγη ώρα καταλήξαμε στον Άσπρο Ποταμό και στην παραλία της Ανάληψης. Η μέρα μας τελείωσε στο δασάκι του Κουτσουρά.
Είναι σημαντικό να πούμε ότι το μονοπάτι δεν τελειώνει στο οριοθετημένο σημείο, αλλά συνεχίζει μέχρι τη θάλασσα κατά μήκος του ρέματος και είναι κλεισμένο από τη βλάστηση και χωρίς σήμανση. Θα πρέπει να αναδειχθεί για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πεζοπορική εμπειρία τόσο για τους ξένους όσο και τους Έλληνες πεζοπόρους.
Από το Δ.Σ. του Ορειβατικού
Συλλόγου Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός»

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας