Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πλήθος λαθρανασκαφών σε διάφορα σημεία της Σητείας

Πλήθος λαθρανασκαφών σε διάφορα σημεία της Σητείας
Είναι ευρέως γνωστό ότι μεταξύ των περιοχών της Ελλάδας που βρίθουν από αρχαιολογικούς θησαυρούς είναι κι αυτή της Σητείας, η ευρύτερη περιοχή, από την Ζάκρο μέχρι την Πραισό...

Επίσης οι αρχαιολογικοί χώροι ανά την Ελλάδα ή χώροι που έχουν ξεκινήσει ή συνεχίζονται ανασκαφές δεν τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής προστασίας και φύλαξης.
Η πληθώρα των αρχαιολογικών αντικειμένων, οι ελλείψεις στη φύλαξή τους σε συνδυασμό και με το πρόσφατο μεγάλο θέμα της αρχαιοκαπηλίας στη Σητεία, οδήγησαν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τους αρμοδίους της περιοχής της Πραισού να αποστείλουν προς το Δήμο Σητείας έγγραφο, με το οποίο γνωστοποιούν και επισημαίνουν τα σημαντικά προβλήματα από την αρχαιοκαπηλία.
Μάλιστα σύμφωνα με το έγγραφο τα τελευταία χρόνια σημειώνεται έντονη δραστηριότητα αρχαιοκαπηλίας στην περιοχή, σε διάφορες τοποθεσίες εντός και εκτός των αρχαιολογικών ζωνών! Η συνεχόμενη και διαρκής αρχαιοκαπηλία έχει προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση των κατοίκων, που -όπως αναφέρουν- έχουν γνωστοποιήσει το όλο πρόβλημα σε ιθύνοντες.
Το φαινόμενο, τονίζεται, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις κι έχει δημιουργήσει σημαντικό θέμα ανασφάλειας στους κατοίκους. Σε διάφορες τοποθεσίες που έχουν τις περιουσίες τους και τις επισκέπτονται για αγροτικές δουλειές, έχουν δει ακόμα και κατά την ημέρα λαθρανασκαφές. Οι κάτοικοι φοβούνται ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας