Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Παράπονα των καταστηματαρχών για την καθαριότητα στην παραλία Σητείας

Παράπονα των καταστηματαρχών για την καθαριότητα στην παραλία Σητείας
Τις τελευταίες ημέρες η εικόνα που παρουσιάζει η παραλία της Σητείας ιδιαίτερα στο πρώτο τμήμα της από την πλευρά της πόλης δεν είναι σίγουρα η καλύτερη.
Λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, στην παραλία και ιδιαίτερα στην αρχή της, έχουν συγκεντρωθεί αρκετά κλαδιά, απορρίμματα και διάφορα αντικείμενα, κάποια, όπως αποδείχτηκε, και επικίνδυνα.
Όπως ανέφερε μέλος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας και επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος κ. Χριστόφορος Καλαμπόκης, πρόσφατα σημειώθηκε ένα ατυχές περιστατικό που αφορούσε τον ελαφρύ -ευτυχώς- τραυματισμό, επισκέπτριας. Στην διάρκεια περιπάτου στην αμμουδιά, τραυματίστηκε από γυαλιά που βρισκόταν σε κάποιο σημείο της παραλίας. «Ευτυχώς το περιστατικό δεν ήταν τόσο σοβαρό, όμως είναι μία ένδειξη πώς αντιμετωπίζουμε την κατάσταση στην πόλη μας, όσον αφορά το τουριστικό προϊόν. Είναι λυπηρό τέλος Απριλίου -την Παρασκευή έχουμε Πρωτομαγιά κι ένα τριήμερο που θα έχουμε επισκέπτες στην περιοχή μας- να μην έχει καθαριστεί ακόμη η παραλία.
Οι αρμόδιοι φορείς για την παραλία είναι ο ΔΟΚΑΣ μετά την τοποθέτηση των Γαλάζιων Σημαιών και η Κτηματική Υπηρεσία, αλλά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας στο πρώτο κομμάτι της, στο οποίο και συνέβη πρόσφατα το περιστατικό.
«Κάθε χρόνο ο Δήμος, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου φροντίζει για τον καθαρισμό της παραλίας. Έχουμε λοιπόν προγραμματίσει -κι αυτό είναι ανεξάρτητο με το όλο θέμα που τίθεται, ήταν κανονισμένο- να γίνει παρέμβαση, να κατέβει μηχάνημα στην παραλία προκειμένου να στρώσει το κομμάτι της αμμουδιάς και να προχωρήσει ο καθαρισμός», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ και Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας