Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Γεμάτα ήδη κάποια καταλύματα στη Ζάκρο!

Γεμάτα ήδη κάποια καταλύματα στη Ζάκρο!
Σε αρκετές περιοχές η νέα τουριστική σαιζόν δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Όμως στη Δημοτική Ενότητα Ιτάνου του Δήμου Σητείας και συγκεκριμένα στην έκταση όπου δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου (από Παλαίκαστρο μέχρι Ζάκρο και Ξερόκαμπο) η έναρξή είναι γεγονός. Και για κάποιες μάλιστα περιοχές εντυπωσιακή, όπως την Κάτω Ζάκρο, όπου καταγράφεται πληρότητα που πλησιάζει σε ορισμένα καταλύματα το 100%.
«Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα διαμορφωθεί η τουριστική κίνηση φέτος στην περιοχή, δεδομένου ότι αυτήν την ώρα το τοπίο είναι ακόμη θολό εξ αιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει σε ό,τι αφορά την πολιτική σκηνή, αλλά και άλλους παράγοντες, όπως είναι το είδος των επισκεπτών που επιλέγουν την περιοχή Ιτάνου (δεν είναι μαζικός τουρισμός) καθώς και την ουσιαστική έναρξη λειτουργίας του νέου αεροσταθμού του αεροδρομίου Σητείας», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Κοξαράκης.
Στις περιοχές Παλαικάστρου και Ξεροκάμπου το ξεκίνημα της νέας περιόδου δεν είναι αντίστοιχο, η κίνηση δεν είναι μεγάλη. Οι τουρίστες ως επί το πλείστο είναι άνθρωποι -ιδιαίτερα για την περιοχή του Παλαικάστρου- που έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν την περιοχή και επαναλαμβάνουν τις επισκέψεις τους επιλέγοντας το συγκεκριμένο προορισμό.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας