Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Προσπάθειες προβολής της περιοχής Ιτάνου

Προσπάθειες προβολής της περιοχής Ιτάνου
Συνεχείς είναι οι προσπάθειες του Συλλόγου Καταλυμάτων Ιτάνου στην κατεύθυνση προβολής της περιοχής, αλλά και στήριξης των μελών του. Στις κινήσεις του περιλαμβάνονται η συμμετοχή του σε εκθέσεις, η έκδοση φυλλαδίων καθώς και η πραγματοποίηση δράσεων.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Κοξαράκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε αφ' ενός ο Σύλλογος να λάβει κάποιες επιχορηγήσεις -από την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο- κι αφ' ετέρου να τις αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους. Προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση προχωρώντας σε αναγκαίες δράσεις για την περιοχή μας, όπως για παράδειγμα τη χρηματοδότηση για δύο χρόνια εργαζόμενου για τη λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Ζάκρο.
Επίσης διοργανώσαμε -μεταξύ άλλων- την βραδιά τουρισμού σε συνεργασία με το Δήμο και την συμμετοχή περίπου 400 τουριστών. Ακόμη αναλάβαμε το κόστος για τον καθαρισμό παραλιών που δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης οχήματος, όπως στο Σχοινιά, στις Καρούμες, όπου πήγαμε με καΐκι.
Επιπλέον ασπρίσαμε τα αλμυρίκια από τον Ξερόκαμπο μέχρι την Ερμούπολη.
Ακόμη κατόπιν αιτήματός μας, που έγινε αποδεκτό από το Δήμο, θα τοποθετηθούν κάποια πιθάρια στην περιοχή του Αγκαθιά Παλαικάστρου δίνοντας έναν παραδοσιακό τόνο στην περιοχή.
Έχουμε δε καταθέσει αίτημα, το οποίο βρίσκεται στην Αντιπεριφέρεια κι αφορά τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών αγώνων ιστιοσανίδας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Παλαικάστρου, κάτι που θεωρούμε πολύ σημαντικό γιατί θα προβάλει την περιοχή μας, αλλά και ολόκληρη την Κρήτη. Επίσης έχουμε κάνει πρόταση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να κάνουν προορισμό εκδρομών τις σχολές windsurfing ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα.
Η δράση του Συλλόγου στηρίζεται στον εθελοντισμό. Όλοι μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και συνεργαζόμαστε μεταξύ μας. Υπάρχει ένας κρίκος του Δ.Σ. με όλα τα καταλύματα και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», πρόσθεσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας