Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τη Σητεία επισκέπτονται Ευρωπαίοι μαθητές και εκπαιδευτικοί

Τη Σητεία επισκέπτονται Ευρωπαίοι μαθητές και εκπαιδευτικοίΜια ομάδα μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών από την Πορτογαλία, τη Μάλτα και τη Σικελία και θα παραμείνει στη Σητεία μέχρι το τέλος σχεδόν της εβδομάδας.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius με τίτλο «Mare nostrum, an identity, multiple cultures», στο οποίο συμμετέχει και το 2ο Γυμνάσιο Σητείας.
Η δράση που ξεκίνησε πριν περίπου ενάμιση χρόνο και οι εργασίες του προγράμματος θα ολοκληρωθούν αυτές τις μέρες στη Σητεία με τη διεξαγωγή των συμπερασμάτων.
Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σητείας κατά την άφιξη των 24 συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.
Αφού έγιναν ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας με τη συμβολή και του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Γιάννη Σταμέλου και συζήτηση σχετικών θεμάτων, ακολούθησε στην αίθουσα αθλητικών εκδηλώσεων του σχολείου εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και βέβαια της Κρήτης και της Σητείας, τους οποίους παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες της Σητείας. Επίσης έγινε παρουσίαση και σχετικού υλικού, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες να πάρουν μία γεύση από τον πολιτισμό, τις παραδόσεις αλλά και τις ομορφιές του τόπου. Εξάλλου στη διάρκεια της παραμονής τους στην Σητεία θα επισκεφθούν διάφορα μέρη της επαρχίας, όπως το Βάι, τη Ζάκρο, το Παλαίκαστρο κι άλλα. Επίσης προβλέπεται συνάντηση με τη δημοτική αρχή καθώς και ειδική παράκληση στην Αγία Αικατερίνη για την πολυεθνική ομάδα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας