Την ένταξη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με το Ηπειρωτικό Σύστημα της χώρας στο γνωστό και ως "πακέτο Γιούνκερ",
 πρότεινε, την Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, παρουσιάζοντάς το ως ένα από αυτά που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Επενδυτικό Σχέδιο της Κομισιόν.
Η παρουσίαση της πρότασης έγινε στην εκδήλωση του Συνδέσμου με θέμα «Στροφή στην Ανάπτυξη: Ιδιωτικές Επενδύσεις για Διατηρήσιμες Θέσεις Εργασίας στην Ελλάδα», η οποία οργανώθηκε με αφορμή την έλευση στην Αθήνα του αρμόδιου επίτροπου, Γίρκι Κατάινεν.
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιτσάντση, το έργο είναι τεχνικά εφικτό και οικονομικά βιώσιμο, καθώς το κόστος του ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να αποσβεστεί σε λιγότερο από πέντε χρόνια.
Επιπλέον, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, εγγυάται την ασφάλεια εφοδιασμού της Κρήτης, τη βελτιστοποίηση των όρων λειτουργίας του ηπειρωτικού συστήματος και τη δυνατότητα αξιοποίησης του δυναμικού της Κρήτης σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Το σημαντικότερο, όμως είναι, ότι μειώνοντας το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 7-8%, συμβάλλει ουσιωδώς στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αφού μειώνει το κόστος ενέργειας για τη βιομηχανία και τον τουρισμό.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι προϋπόθεση για την προώθηση του έργου, είναι να υπάρξει πολιτική απόφασηπρώτον και δεύτερον, να εφαρμοστούν οι όροι που προϋποθέτει το Επενδυτικό Σχέδιο της Κομισιόν, δηλαδή συμμετοχή ιδιωτικών φορέων στο έργο.

Πηγή : Creta live