Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Έντονη συζήτηση για τη δέσμευση των διαθεσίμων του δήμου Σητείας


Έντονη συζήτηση για τη δέσμευση των διαθεσίμων του δήμου ΣητείαςΣτο δημοτικό συμβούλιο Σητείας η κυβερνητική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την δέσμευση των διαθεσίμων Περιφερειών και Δήμων συζητήθηκε εκτενώς.
Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης επικεντρώθηκε στην υποχρεωτική δέσμευση των διαθεσίμων των Δήμων. Το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία -15 θετικές, 7 αρνητικές ψήφοι και ένα λευκό- να συνταχθεί σχετικό ψήφισμα, με το οποίο μεταξύ άλλων το Δ.Σ. εκφράζει την έντονη αντίθεσή του και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Οι τοποθετήσεις για το ζήτημα ήταν πολλές στη διάρκεια της συζήτησης, κάποιες προσεγγίσεις ήταν πολιτικές, μάλιστα δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις. Εκφράστηκαν απόψεις κάθετα αρνητικές ως προς την κίνηση της κυβέρνησης, αλλά και απόψεις σύμφωνα με τις οποίες ναι μεν δεν είναι καλή μία τέτοια κίνηση, αλλά αναγκαία λόγω των καταστάσεων που έχει οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια η χώρα και των νυν εξαιρετικά δύσκολων περιστάσεων. Διατυπώθηκαν και τοποθετήσεις στήριξης της κυβέρνησης στην προσπάθεια που κάνει να υψώσει, όπως τονίστηκε, το ανάστημά της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι με ελάχιστους συμμάχους και όντας σε μία δύσκολη διαπραγματευτική κατάσταση με στόχο το συμφέρον του ελληνικού λαού.
Ωστόσο ασκήθηκε και κριτική μεταξύ άλλων για τις επιπτώσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, που απαξιώνεται, για το ότι οδηγεί σε ουσιαστική αναστολή στη λειτουργία των Δήμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας