Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Προσφυγή για τη Μονάδα Βιομάζας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Σητείας

Προσφυγή για τη Μονάδα Βιομάζας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Σητείας
Έκτακτη ήταν η πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.
Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, ενημέρωσε για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας βιομάζας για την παραγωγή αερίου και ακολούθως ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση Νταούσο. Το σώμα εξέφρασε την άποψη να ακολουθήσει ο Δήμος τη δικαστική οδό.
Ο κ. Πατεράκης έκανε λόγο για μία δυσάρεστη εξέλιξη. «Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., του Περιφερειακού, υπηρεσιακοί παράγοντες -μέσα από μία απόφαση νόμιμη μεν- προχώρησαν τη διαδικασία, που κατέληξε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τέτοιου είδους μονάδες σε όλη την Κρήτη, μία εξ αυτών στη Σητεία. Με δεδομένο ότι υπάρχει μία αρνητική προσέγγιση από το Δ.Σ., στην ενημερωτική συζήτηση που έγινε φάνηκε η πρόθεση σύσσωμου του Δ.Σ. να προχωρήσουμε σε νομική διαδικασία, η οποία σκοπό θα έχει την κατάργηση στην ουσία των περιβαλλοντικών όρων».
Και η κ. Σκαρβελάκη επεσήμανε ότι «εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της μονάδας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση παρά την αντίθετη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να προσφύγουμε νομικά. Δε νοείται εξάλλου να λαμβάνει ένας Δήμος μία τόσο σημαντική απόφαση και να μη λαμβάνεται καθόλου υπ' όψιν. Το σωστό λοιπόν είναι να γίνει προσφυγή».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας