Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Δήμο Σητείας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Δήμο Σητείας
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας συζητήθηκε και αποφασίστηκε η συνέχιση της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης. Σύμφωνα με την σύμβαση,
ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση της μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών στο Ηράκλειο. Το ποσό που λαμβάνει ο Δήμος είναι 54 ευρώ ανά τόνο των παραδοτέων υλικών.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, ο οποίος και εισηγήθηκε το θέμα, δήλωσε: «Αυτή η διαδικασία ναι μεν μπορεί να μην αφήνει οικονομικό όφελος στο Δήμο, διότι το κόστος συλλογής, μεταφοράς, συντήρησης των απορριμματοφόρων είναι πολύ μεγαλύτερο από το οικονομικό όφελος που έχουμε από την πώληση των υλικών, όμως θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει επίσης να αποκτήσουμε τη σωστή παιδεία όσον αφορά την ανακύκλωση και να μη βρίσκουμε μέσα στους κάδους ανακύκλωσης συμβατικά απορρίμματα. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες που αναγράφονται στους κάδους.
Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κατερίνα Σκαρβελάκη εστίασε στην αναγκαιότητα της σωστής διαδικασίας της ανακύκλωσης και στο ποσό που λαμβάνει ο Δήμος ανά τόνο, το οποίο έχει αυξηθεί φέτος.
Η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σταυρούλα Καράμπελα δεν παρέστη στη συνεδρίαση.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας