Ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης:

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης πραγματοποίησε επισκέψεις στo Λ/Χ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και Λ/Χ ΣΗΤΕΙΑΣ  ενημέρωσε τους συναδέλφους αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ και τις διαδικασίες απόδοσης των χρημάτων που δικαιούμαστε, καθώς και τον τρόπο  καταβολής του 50% που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση , καθώς και τον τρόπο διεκδίκησης του υπολοίπου μέσω ατομικών αγωγών.
Επιπροσθέτως συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό και η τύχη των ταμείων μας, εκφράσαμε  την αντίθεση μας στην εφαρμογή του Καλλικράτη στις Λιμενικές Αρχές καθώς έφερε την μείωση των οργανικών θέσεων .
Επίσης συζητήθηκαν  θέματα που απασχολούν τις Λιμενικές Αρχές που εκπροσωπούμε όπως η πλήρω
ση των οργανικών θέσεων, η συντήρηση του ΠΛΣ 138 στο Λ/Χ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, η Υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (διόπτρα νυκτός κ.α), η επάνδρωση του Λ/Χ ΣΗΤΕΙΑΣ με ένα ταχύπλοο σκάφος (φουσκωτό), εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα οπλισμού και χρήσης του.
Η Ένωση μας θ’ αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο που έχει στην διάθεση της μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Πηγή : Creta live