Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλεκτρονικά η εγγραφή πρωτοετών στο ΤΕΙ Κρήτης


Με τρόπο γρήγορο, άμεσο και χωρίς να ταλαιπωρηθούν οργανώνει για πρώτη φορά φέτος τις εγγραφές των πρωτοετών το ΤΕΙ Κρήτης.
Στόχος είναι οι νεοεισαγόμενοι να μπορούν να εισέρχονται σε ένα φιλικό ηλεκτρονικό χώρο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα (https://www.teicrete.gr/el/news/13812), προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, χωρίς άλλο κόπο. Συνεπώς τους δίνεται η δυνατότητα να συμπληρώσουν τα έντυπα ηλεκτρονικά από το σπίτι τους, χωρίς να χάσουν χρόνο.


Παράλληλα έχει ληφθεί μέριμνα ακόμα και για φύλαξη των αποσκευών που πιθανά να έχουν κάποιοι μαζί τους. Αν επισκεφτεί κανείς τη σελίδα https://www.teicrete.gr/el/reg θα διαπιστώσει, όπως αναφέρεται, ότι κάτι ανάλογο δεν υπάρχει σε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα.


Αυτό οφείλεται σε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο αναπληρωτής πρόεδρος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης κ. Γιάννης Κοπανάκης, καθώς και στη δουλειά των στελεχών διαφόρων υπηρεσιών του ΤΕΙ. Σημειώνεται πως οι εγγραφές των επιτυχόντων-εισαγομένων για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα πραγματοποιούνται από αυτή τη Δευτέρα 15 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.


Τι πρέπει να ξέρετε


Σύμφωνα με τις οδηγίες, για την ηλεκτρονική εγγραφή του ο νεοεισαγόμενος φοιτητής, όπως αναφέρεται στη φόρμα, συμπληρώνει τον 8ψήφιο αριθμό υποψηφίου που διαθέτει από τις πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε να ανοίξει η φόρμα εγγραφής με τα στοιχεία του προ-συμπληρωμένα και να ολοκληρώσει τα απαραίτητα πεδία. Εν συνεχεία ζητείται να συμπληρώσει τα δεδομένα με ακρίβεια και υπευθυνότητα, αντλώντας στοιχεία από τα επίσημα έγγραφά του (ταυτότητα, διαβατήριο κ.τλ.).


Έχοντας αποθηκεύσει προσωρινά τη φόρμα μπορεί να κάνει από εδώ όσες φορές επιθυμεί είσοδο και τροποποίηση στοιχείων (πρόσθετα/διόρθωση) πριν την ημέρα προσέλευσης στο ΤΕΙ Κρήτης, ώστε να προετοιμάσει καλύτερα την εγγραφή του.


Η ηλεκτρονική του διεύθυνση (email) θα πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά καθώς σε αυτήν τη διεύθυνση θα λάβει ειδοποίηση με συνδέσμους για τα έγγραφα που αφορούν την εγγραφή του.


Στο τέλος της συμπλήρωσης όλων των στοιχείων εκτυπώνει το 5σέλιδο έγγραφο word ώστε να μη χρειαστεί να εισέλθει στο φουαγιέ και να μειώσει σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο εγγραφής. Αν δε διαθέτει εκτυπωτή προσκομίζει το έγγραφο ηλεκτρονικά (π.χ. memory stick) και το ΤΕΙ θα το εκτυπώσει για εκείνον.


Δικαιολογητικά


Κατά την προσέλευσή τους, ωστόσο, για εγγραφή στο ΤΕΙ Κρήτης, οι εισαχθέντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι:

- Αίτηση (παραλαβή κατά την εγγραφή).
- Τίτλος απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης.
- Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα (παραλαβή κατά την εγγραφή).
- Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.


Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. - ΟΜΑΔΑ Β' (90% και 10%) υποβάλλουν και ευκρινές φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ). Αναλυτικές οδηγίες για τις εγγραφές στο ΤΕΙ Κρήτης όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν στη διεύθυνση: www.teicrete.gr/el/reg ή στο τηλέφωνο 2810/379.200.



Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας