Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι έρευνες από τη Μάλτα-Αγωνία για το κορίτσι (Video)

Μεγάλη τραγωδία χαρακτηρίζεται από τις λιμενικές Αρχές η θαλάσσια περιπέτεια των μεταναστών, οι οποίοι βρέθηκαν χθες να παλεύουν με τα κύματα ανοιχτά της Κρήτης, ενώ εντοπίστηκαν και δύο πτώματα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται από τις Αρχές της Μάλτας σημείωσε ο λιμενάρχης Χανίων κ. Γιάννης Ορφανός μιλώντας στο neakrtiti.gr. Όσο για τους διασωθέντες, το κορίτσι νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, τέσσερις φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Χανίων και ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης.

Κατά δήλωση των μεταναστών 500 άτομα επέβαιναν σε σκάφος από την Αίγυπτο με προορισμό την Ιταλία.


Αγωνία για το κορίτσι

Στο πρόσωπο του μικρού κοριτσιού από τη Συρία που νοσηλεύεται από το μεσημέρι στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ αποτυπώνεται η φρίκη της νέας τραγωδίας με παράνομους μετανάστες στα διεθνή ύδατα, ΝΔ της Κρήτης. Το κοριτσάκι ηλικίας 1,5 έως 2 ετών διασώθηκε μαζί με πέντε ακόμη άτομα χθες τα ξημερώματα όταν παραπλέοντα σκάφη που έπλεαν 150 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας, εντόπισαν στη θάλασσα τους ναυαγούς.

Φωτογραφία από τη μεταφορά του παιδιού από το Νοσοκομείο Χανίων στο ΠΑΓΝΗ.

Ζωντανοί, αλλά εξαντλημένοι ανασύρθηκαν τέσσερις άνδρες, μια 19χρονη γυναίκα και το κοριτσάκι. Δεν είχαν όμως την ίδια τύχη ένας ηλικιωμένος ναυαγός και ένα ακόμη παιδάκι που άφησαν την τελευταία τους πνοή πριν μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Για τη διάσωση του μικρού κοριτσιού δόθηκε πραγματική μάχη με το χρόνο. Όπως φαίνεται σώθηκε από θαύμα καθώς οι ναυαγοί που προσπαθήσουν να κρατήσουν στην επιφάνεια της θάλασσας τα δυο παιδάκια ήταν εξαντλημένοι και είχαν αρχίσει να χάνουν τις αισθήσεις τους.

Η μεγάλη επιχείρηση

Με ελικόπτερο σούπερ πούμα το οποίο  προσγειώθηκε λίγο πριν τις 07:00 το πρωί στην 115 πτέρυγα μάχης, οι ναυαγοί έφτασαν στην Κρήτη και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Χανίων. Οι ενήλικες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο για το κοριτσάκι, μετά τη σταθεροποίηση του κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη Μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων.

Ρεπορτάζ:
Φιλία Σαριδάκη-Έλλη Κοκάλη

Πηγή : Nέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας