Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του 2015 του Δήμου Σητείας

Συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του 2015 του Δήμου Σητείας
Χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου
κ. Θοδωρή Πατεράκη η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για να γνωμοδοτήσει για το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου και το προσχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2015.
Η συζήτηση διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος, τα μέλη έθεσαν σειρά ερωτημάτων και προτάσεων και τελικά η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά.
«Η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης είναι μία γνωμοδοτική διαδικασία, η οποία προβλέπεται κατά τη φάση της σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να ενημερώνει τους φορείς της περιοχής που συμμετέχουν στην Επιτροπή, για τα τεκταινόμενα στο Δήμο, τις δυνατότητες που έχει, τις οικονομικές ή διαχειριστικές δυνατότητες που έχει ώστε να υπάρχει μία ανταλλαγή απόψεων στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής που συζητήθηκε στη συνεδρίαση είναι αποτέλεσμα προτάσεων που έχουν καταθέσει οι Τοπικές Κοινότητες, η Εκτελεστική Επιτροπή και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Αφορά στην ουσία τις βασικές παρεμβάσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν στις Τοπικές Κοινότητες και την πόλη της Σητείας ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν τουλάχιστον τα προβλήματα της καθημερινότητας, που συνεχώς εντείνονται», δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Πατεράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας