Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η κυκλοφορία στις Ξεροκαμάρες Σητείας

Η κυκλοφορία στις Ξεροκαμάρες Σητείας
Ανοικτή δημόσια παρουσίαση της μελέτης «Επικαιροποίηση κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης της Σητείας στην περιοχή Ξεροκαμάρες» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Ο Πολιτικός Μηχανικός Ιωάννης Πετράκης και ο Πολιτικός Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος Σταύρος Φραγκινέας ανέλυσαν την πρόταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή μετά και την εφαρμογή της μελέτης ανάπλασης και με βάση, όπως τόνισαν, τα νέα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί.
Οι κυκλοφοριακοί φόρτοι στο δίκτυο της Σητείας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι, όμως το μεγάλο πρόβλημα προκύπτει από τη στάθμευση και ιδιαίτερα την παράνομη. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι χάθηκαν πολλές θέσεις στάθμευσης δημιούργησε κάποια θέματα. Πολλά παράνομα σταθμευμένα οχήματα και λίγοι χώροι στάθμευσης δημιουργούν επιπλέον προβλήματα.
Το πλαίσιο των ρυθμίσεων βασίζεται σε μονοδρομήσεις που προκύπτουν εκ των ενόντων, δηλαδή από το περιορισμένο πλάτος των δρόμων, του οδοστρώματος, όπως έχει προκύψει από την ανάπλαση.
Επίσης σε κυκλοφοριακές διορθώσεις σε βασικούς κόμβους -όπως των ΚΤΕΛ, της Βαρθολομαίου με την Παπαναστασίου- του οδικού δικτύου στην περιοχή των Ξεροκαμαρών, με αλλαγή στον τύπο των κόμβων, για παράδειγμα στον κόμβο των ΚΤΕΛ προτείνεται κυκλική ρύθμιση και σε αυτόν της Βαρθολομαίου με την Παπανδρέου η δημιουργία ενός κόμβου κανονικού με καναλιζάρισμα των κινήσεων.
Με τις μονοδρομήσεις, όπως αναφέρθηκε, θα επιτευχθεί η δημιουργία αρκετών νέων θέσεων στάθμευσης επιλύνοντας πολλά προβλήματα, ωστόσο μικρά προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν με τις κινήσεις μεγαλύτερων οχημάτων από Ι.Χ., δηλαδή φορτηγών (όχι λεωφορείων) και πιθανόν απορριμματοφόρων του Δήμου σε κάποια σημεία (στις γωνίες). Όμως το ζήτημα θα εξεταστεί προκειμένου να δοθεί λύση.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας