Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ιεράπετρα : Χρυσή... άφιξη

Το κρουαζιερόπλοιο "T/S Europa 2 ΙΜΟ 9616230", με σημαία Μάλτας, έδεσε στο ασφαλές αγκυροβόλιο της σμαραγδένιας νήσου Χρυσής της Ιεράπετρας, προερχόμενο από την Πύλο.
Πραγματοποιώντας την παρθενική του κρουαζιέρα και εγκαινιάζοντας κυριολεκτικά ένα νέο προορισμό, το "Europa 2" άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων με τις ανέσεις του στους επισήμους που το επισκέφτηκαν, ενώ η Χρυσή, καθαρή και ντυμένη στα γιορτινά της, μάγεψε τους εκατοντάδες Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με τρεις λάντζες τύπου "καταμαράν" στις ακτές της νότιας πλευράς του νησιού.


Στο ολοκαίνουργιο "Europa 2" της εταιρείας Seastar Shipping ξεναγήθηκαν, από το Γερμανό καπετάνιο, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Προϊστάκης και Μανόλης Ζαφειράκης, ο υπολιμενάρχης Γιάννης Χρυσοφάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας Γιώργος Αθάνατος, η πολιτευτής και δημοσιογράφος Ελένη Βλάσση και ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Σωμαράκης, που δούλεψε το θέμα της κρουαζιέρας στην Ιεράπετρα, καθώς και ο πράκτορας της εταιρείας στην Κρήτη.


Καλή αρχή


«Σήμερα υποδεχτήκαμε στη Χρυσή το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, που στο παρθενικό του ταξίδι περιλαμβάνει το δήμο Ιεράπετρας στους ταξιδιωτικούς προορισμούς του. Ανταλλάξαμε αναμνηστικές πλακέτες με το Γερμανό καπετάνιο του πλοίου και ξεναγηθήκαμε στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις του.


Οι εκατοντάδες Γερμανοί επισκέπτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τρεις λάντζες στην ακτή και πέρασαν ένα αξέχαστο απόγευμα στο μοναδικό φυσικό τοπίο της Χρυσής. Πιστεύω ότι κάναμε μια καλή αρχή και ελπίζω ότι θα έχουμε και καλή συνέχεια στα θέματα της τουριστικής αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων του δήμου μας», είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.


Μοναδική εμπειρία


Οι επισκέπτες φωτογράφησαν τα πρασινογάλανα νερά της Χρυσής, το κεδρόδασος, τις αμμοθίνες με τη λευκή άμμο, τα εκατομμύρια κοχύλια και τις μοναδικές παραλίες, απολαμβάνοντας τον εναλλακτικό τρόπο που προτείνουν όσοι αγωνίζονται να τονώσουν τουριστικά το σμαραγδένιο νησάκι της Ιεράπετρας, αλλά και την ίδια την πόλη και τα χωριά της Ιεράπετρας.


Του Νίκου Πετάση 
Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας