Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Επιχείρηση διάσωσης στο Φαράγγι των Νεκρών

Επιχείρηση διάσωσης στο Φαράγγι των ΝεκρώνΧθες 15/5 λίγο μετά τις 10.15 το βράδυ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική επειδή ένα ζευγάρι Γερμανών χάθηκε μέσα στο Φαράγγι των Νεκρών που βρίσκεται στην Κάτω Ζάκρο.

Επειδή η επικοινωνία μέσα από το Φαράγγι είναι αδύνατη, λόγω έλλειψης σήματος, οι τουρίστες επικοινώνησαν μέσω του αριθμού εκτάκτου ανάγκης 112. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η Εθελοντική ομάδα της ΕΔΕΑΚ αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Η αναζήτηση δεν κράτησε ώρες καθώς οι «δυνάμεις» που έφτασαν στο σημείο υπολόγισαν που βρίσκονται οι Γερμανοί και τους βρήκαν αρκετά γρήγορα γύρω στις 12 περίπου.
Στην συνέχεια όλα τα άτομα που πήραν μέρος στην έρευνα συγκεντρώθηκαν σε ένα κοινό σημείο στο οποίο μεταφέρθηκαν και οι τουρίστες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ίδιοι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα να διασχίζουν το Φαράγγι από την Κάτω Ζάκρο και βγάζοντας φωτογραφίες πέρασε αρκετή ώρα. Αποτέλεσμα ήταν να αρχίσει να νυχτώνει και οι ίδιοι να μην μπορούν να βρουν την έξοδο του Φαραγγιού. Όταν τους βρήκαν οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή οι τουρίστες τους ευχαρίστησαν, παρά την αμηχανία για την πρωτόγνωρη εμπειρία που είχαν.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας