Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Το ρομπότ των μαθητών του Μακρύ Γιαλού (Βίντεο)

Το ρομπότ των μαθητών του Μακρύ Γιαλού Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Μακρύ Γιαλού, συμμετείχαν στο πρωτότυπο πρόγραμμα ρομποτικής του Ιδρύματος Ευγενίδου, μέσω του οποίου εκπαιδεύονται οι καθηγητές – και με τη σειρά τους εκπαιδεύουν τους μαθητές τους – στην κατασκευή ενός υποβρύχιου ROV (remotely operated vehicle – τηλεκατευθυνόμενου οχήματος).

To πρόγραμμα εφαρμόστηκε -με τη  βοήθεια του καθηγητή του σχολείου κ.Μιχ.Ορφανάκη - απο τους μαθητές οι οποίοι, αφου με πολύ μεράκι κατασκεύασαν το υποβρύχιο ρομπότ, το δοκίμασαν οπως φαίνεται στο βίντεο.
Η καινοτόμα κατασκευή των μαθητών του Λυκείου του Μακρύ Γιαλού έχει ελκύσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων καθώς οι δυνατότητες του να κινείται στο βυθό της θάλασσας είναι μοναδικές σε σχέση με τα απλά υλικά κατασκευής του.
Τι είναι τα Hydrobots
Τα hydrobots, τα ρομπότ του νερού, είναι εδώ για να συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους φίλους της ρομποτικής, της ναυπηγικής, των ηλεκτρονικών, των κατασκευών και όχι μόνο. Φτιαγμένα από απλά υλικά, τα hydrobots δίνουν την ευκαιρία στους λάτρεις των κατασκευών να φτιάξουν ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα, το οποίο μπορεί να πάει όσο βαθιά επιθυμεί ο δημιουργός του για να εξερευνήσει τον πυθμένα της θάλασσας, της λίμνης ή του ποταμού. Με τη βοήθεια αισθητήρων και άλλων πρόσθετων συσκευών που μπορεί να προσθέσει ο δημιουργός του, το hydrobot μπορεί να κάνει μετρήσεις βάθους, να λάβει δείγματα νερού για ανάλυση, αλλά και να τραβήξει μοναδικές φωτογραφίες ή video.
Οι μαθητές του Μακρύ Γιαλού σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας ανάβουν το φώς και μας δείχνουν το δρόμο για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της καθημερινότητας μας.
Πολλά συγχαρητήρια!

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας