Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Κρίσιμη στιγμή για τον Δήμο Σητείας-Πρέπει να πληρώσει 2,3 εκ.ευρώ σε ιδιώτες

Πραγματοποιήθηκε χθες 14/05 στις 8 το βράδυ έκτακτο συμβούλιο που αναφερόταν στην υποχρέωση του Δήμου να αποζημιώσει το ποσό των 2.320.000€ περίπου, στους δικαιούχους της οικογένειας Καταπότη. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκτός του Δ.Σ. και  πολίτες του Δήμου Σητείας, ο πρώην Δήμαρχος Σητείας κ. Τσικαλάκης και η επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου.
Επίσης, παρέστησαν μέλη της οικογένειας Καταπότη και η νομικός Σύμβουλος της οικογένειας.
Η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους καθώς ο Δήμος δεν μπορεί να διαθέσει το απαιτούμενο ποσό που απαιτεί η οικογένεια Καταπότη.
Στην συνεδρίαση αναφέρθηκαν όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση του θέματος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το θέμα ξεκίνησε το 1990 όπου έπρεπε οι ιδιοκτήτες, να αποζημιωθούν για 5,3 στρέμματα, κάτι που δεν έγινε. Όμως το 2007 με τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, ο Δήμος βρίσκεται οφειλέτης του ποσού των 1,4 εκ. € και μαζί με τους τόκους υπολογίζεται πλέον στα 2,3 εκ. €υρω.
Είναι μια κρίσιμη στιγμή για τον Δήμο καθώς το ποσό είναι μεγάλο και αν οι ιδιοκτήτες το πάρουν όλο ο Δήμος δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις υποχρεώσεις του.
Ο  Δήμος ελπίζει σε μια συμβιβαστική λύση που θα είναι για δίκαιη και για τις 2 πλευρές και θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Δήμου Σητείας.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Διαβάστε Ακόμα

Συνολικες προβολες σελιδας