Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ Κ. ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.

 Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης συναντήθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την διαδικασία πληρωμών μέσω της πάγιας προκαταβολής η οποία σύμφωνα με την αριθμ. 74449/29-12-2010 (ΦΕΚ 2044/30-12-10) τεύχος Β, απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συνιστάται στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, σε βάρος σχετικού κωδικού αριθμού του προϋπολογισμού κάθε Δήμου.

Με την πάγια προκαταβολή μπορεί να πληρωθεί οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις αρμοδιότητες που δίνει ο νόμος 3852/2010 στις δημοτικές ή τοπικές κοινότητες ή μεταβιβάζει σε αυτές το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως:
  1. Η δαπάνη για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στο δίκτυο ύδρευσης & αποχέτευσης.
  2. Η δαπάνη  για την άμεση αποκατάσταση βλαβών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού
  3. Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες επισκευής των οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών όταν πρόκειται για βλάβες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών.
  4. Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών, αλσών ή κοινόχρηστων γενικά δημοτικών χώρων.
Το ύψος της πάγιας προκαταβολής για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα ανάλογα με τον πληθυσμό της ανέρχεται σε:
-         1000€ για τις τοπικές κοινότητες ανεξαρτήτως πληθυσμού
-         2000€ για τις Δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους
Υπόλογοι για τη διαχείριση των αναλογούντων ποσών πάγιας προκαταβολής, ορίζονται οι Πρόεδροι  και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων. Οι υπόλογοι διενεργούν τις εκάστοτε πληρωμές χωρίς απαιτούνται έγγραφες εντολές του Δημάρχου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

Συνολικες προβολες σελιδας