Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ο Δήμος Σητείας συζητά να αναλάβει τη λειτουργία της Μαθητικής Εστίας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας συζητήθηκε εκτενώς η δυνατότητα να αναλάβει ο Δήμος τη λειτουργία της Μαθητικής Εστίας Σητείας. Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος κατόπιν μάλιστα επιστολής του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας κ. Μανούρη.

Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης καταργείται και συγχωνεύεται με άλλους οργανισμούς και πλέον τίθενται το θέμα της διαχείρισης των κτιρίων τα οποία λειτουργούν με ευθύνη του, όπως είναι και η Μαθητική Εστία Σητείας. Στην επιστολή του προς τον κ. Θοδωρή Πατεράκη ο κ. Μανούρης προτείνει να υπάρξει ρύθμιση μεταφοράς αρμοδιοτήτων στο Δήμο με παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων έως το 2029. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε οικόπεδο της οποίας έχει κτιστεί το συγκεκριμένο κτίριο, που στεγάζεται η Μαθητική Εστία Σητείας.
Ο κ. Πατεράκης ενημέρωσε αναλυτικά το σώμα για τις δυνατότητες αξιοποίησης του συγκεκριμένου κτιρίου, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, για τις υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβει ο Δήμος, εφόσον προχωρήσει στην σχετική διαδικασία, αλλά και τις προοπτικές αξιοποίησής του.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας