Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Προχωρούν έργα σε τοπικές κοινότητες της Σητείας παρά τις δυσκολίες της γραφειοκρατίας

Πολλά - και αρκετά από αυτά διαδικαστικά - ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.
Μεταξύ των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως ήταν η έγκριση των έργων: βελτιώσεις οδών περιοχής Αχλαδίων-Παρασποριού προϋπολογισμού 150.000 €, ο ηλεκτροφωτισμός αθλητικών χώρων-παιδικών χαρών 45.000 €, η βελτίωση γηπέδου μπάσκετ Γυμνασίου Παλαικάστρου 25.000 €, η συντήρηση νεκροταφείων 100.000 €, η επισκευή μαντρότοιχου στο κοιμητήριο Παλαικάστρου 20.000 € .

Σχετικά εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Νίκος Τσουκνάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, πρόκειται για έργα που αφορούν κυρίως Τοπικές Κοινότητες προϋπολογισμού περίπου 300.000 €. Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, ως τώρα το σύνολο των εγκριθέντων έργων είναι της τάξης του 1,5 εκατομ. €, γεγονός που δείχνει τη σωστή προετοιμασία και προσπάθεια που καταβάλλεται και από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Αναφερόμενος όμως στη διαδικασία, που ακολουθείται στη συνέχεια μέχρι το τελικό στάδιο και αφορά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και την εκτέλεση των έργων, τόνισε ότι είναι μακροχρόνια και δύσκολη λόγω της μεταβατικής περιόδου στο αυτοδιοικητικό τοπίο, όπως έχει διαμορφωθεί με το νόμο του «Καλλικράτη».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας