Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας, ζητά η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζει τη δράση της η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σητείας. Η Επιτροπή πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης τακτική συνεδρίαση, υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη και συζήτησε σημαντικά θέματα αρμοδιοτήτων.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος προς το αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας. Όπως αναφέρθηκε, ανάλογο αίτημα υπάρχει από το Δήμο Σητείας, αλλά και τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Λασιθίου.

Οι αρμοδιότητες στη χερσαία ζώνη λιμένα αυτή την ώρα ανήκουν στο Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου.
Η Επιτροπή αναφέρθηκε και στις επιλέξιμες δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leader, που αφορούν την τουριστική προβολή και ανάπτυξη. Το πρόγραμμα, όπως ειπώθηκε, θα «ανοίξει» το Σεπτέμβριο και ο Δήμος θα καταθέσει προτάσεις σε συνεργασία με τον ΟΑΣ.
Επίσης έγινε συζήτηση για την κατάθεση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με θέματα καθαριότητας, ευταξίας και ευπρεπούς εμφάνισης όλων των σημείων του Δήμου που υπάρχουν σχετικά προβλήματα. Σκοπός είναι να εκδοθούν ανάλογες κανονιστικές αποφάσεις από το ΔΣ για τη βελτίωση των θεμάτων.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας