Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Μετά τις ταραχές, αναχωρεί πλοίο από το λιμάνι

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣKρίσιμες ήταν οι ώρες για τους αγρότες αφού πλοίο είχε δέσει στο λιμάνι Ηράκλειου και τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη συνεδρίαση της ΠΝΟ στην Αθήνα από την οποία κρινόταν αν θα αναχωρήσει ή όχι.

Μετά το πολεμικό σκηνικό χθες στο λιμάνι Ηρακλείου και την επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης, οι αγρότες δέχτηκαν να σταματήσουν την κινητοποίηση περιμένοντας την αναχώρηση, ενώ ανακούφιση σκόρπισε η είδηση στις 09.20 πμ. ότι ανεστάλη η απεργία.

Το τελεσίγραφο των αγροτών εξάλλουν ήταν ξεκάθαρο καθώς αν δεν έφευγε πλοίο δεν θα αποχωρούσαν.


Αναχωρεί με 120 φορτηγά
Οι νταλίκες με τα προϊόντα έχουν ζυγιστεί και παριμένουν «πράσινο φως» για τον απόπλου. Όπως σημείωσε ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ.Σαϊτάκης μιλώντας στο neakriti.gr «το πλοίο έχει φορτώσει περίπου 120 φορτηγά και εάν δεν χωρέσουν κάποια, θα ακολουθήσουν κι άλλα πλοία. Αναχωρεί δε, μέχρι τις 11.30 το πρωί. Το βράδυ αναχωρούν ακόμα δύο πλοία οπότε ομαλοποιείται η κατάσταση».
>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης και αγροτοσυνδικαλιστή κ.Χιλιετζάκη όλα έδειχναν ότι 20 φορτηγά θα έμεναν εκτός πριν την ανακοίνωση για τη λήξη της απεργίας. Ωστόσο τελικά με τον απόπλου των πλοίων αναμένται να δοθεί λύση.


Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας