Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

''Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω''


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ο Δήμαρχος με μεγάλο καισαρισμό και φαρισαϊσμό  προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες της Σητείας για το φτωχό έργο του και για τη μίζερη κατάσταση που έχει φέρει το Δήμο Σητείας στα 6 χρόνια διοίκησής του.

Πολύ εύκολα και επιτηδευμένα παραλείπει το βασικό αίτιο που έχει οδηγήσει στην  αρνητική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν είναι τίποτε άλλο από την απαράδεκτη, και όχι μόνο, συμπεριφορά του. Ακούγοντάς τον, θα νόμιζε κανείς ότι έχει απέναντί του μια αντιπολίτευση μονίμως αρνητική, στείρα, και που, μόνη αυτή δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ισχύει το ακριβώς αντίθετο και το αποδεικνύουμε σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, επιτροπή και φορέα του Δήμου όπου συμμετέχουμε. Όχι μόνο είμαστε παρόντες (σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν), αλλά είμαστε παρόντες δημιουργικά και όχι αντιπολιτευτικά
η μηδενιστικά, ψηφίζουμε κατά συνείδηση και όχι παραταξιακά και υπερψηφίζουμε την μεγάλη πλειοψηφία των θεμάτων που έρχονται από τη δημοτική αρχή. Στα λίγα, αλλά σημαντικά, θέματα στα οποία διαφωνούμε αντιπαραθέτουμε τα επιχειρήματα μας, τις προτάσεις μας, την αγάπη μας για τον τόπο και το διαφορετικό μας όραμα για αυτόν. Αντί αυτή η στάση μας να τύχει σεβασμού, δεχόμαστε τη χλέυη και την απαξίωση από το Δήμαρχο σε κάθε ευκαιρία. Μην μπορώντας να αντέξει το γεγονός ότι υπάρχουν Σητειακοί πολίτες  που παράγουν ιδέες, σκέψεις, γεννούν δημιουργικές προτάσεις και κυρίως αντιστέκονται στις προκλητικά άστοχες ενέργειές του, επέλεξε από την πρώτη κιόλας μέρα της δεύτερης θητείας του, με πολιτική ανεντιμότητα τον κατήφορο: προσβλητικά σχόλια, απαξίωση, χλευασμό, προκλητικές ειρωνείες, επιπλήξεις, διαστρεβλώσεις, κηρύγματα κλπ. Και όταν τύχει να μην μπορέσουμε να συγκρατήσουμε μια οργισμένη αντίδραση (άνθρωποι είμαστε, έχουμε κι εμείς τα όριά μας), προσπαθεί να κερδίσει πολιτικά παρουσιάζοντάς μας σαν τους αποκλειστικούς υπαίτιους.

Η κατάσταση στα Δημοτικά Συμβούλια είναι αναμφίβολα άσχημη. Επειδή αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν μας εκφράζει, ας κάνει ο Δήμαρχος την αυτοκριτική του, ας σταματήσει να λειτουργεί με πολιτικές μεθόδους του παρελθόντος, ας αποδεχτεί επιτέλους το ρόλο της Αντιπολίτευσης και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα συμβάλλουμε στην δημιουργική και σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η απόφαση είναι δική του...

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΑΙΛΑΜΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΓΑΡΕΦΑΛΛΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΙΟΥΠΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΛΑΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΑΡΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Συνολικες προβολες σελιδας