Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Σχετικά με το τελευταίο επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο

Εννοείται ότι δεν μου αρέσουν αυτά που συνέβηκαν. Όμως τι έγινε; Έτσι ξαφνικά εκτροχιάστηκα ή αν θέλετε εκτροχιάστηκαν κάποια μέλη της Αντιπολίτευσης και επιτίθενται φραστικά στο Δήμαρχο το τελευταίο καιρό;
Η μέχρι τώρα κοινωνική, πολιτική, επαγγελματική και οικογενειακή πορεία μου  έχει δείξει ότι δεν υιοθετώ-ούτε δικαιολογώ -ακραίες φράσεις και συμπεριφορές. Νομίζω ότι είμαι μετριοπαθής  και κινούμαι γενικά-θέλω να πιστεύω- εντός αποδεκτών ορίων.
Πρέπει να γίνει κατανοητό- το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν- ότι απο την αρχή της θητείας μας εδώ και δύο χρόνια, έχουμε δεχτεί απερίγραπτη ψυχολογική πίεση απο το Δήμαρχο: Κάθε διαφορετική άποψη είχε ως αποτέλεσμα ειρωνικά γέλια και προσβλητικά σχόλια, απαξίωση, χλευασμό, επίπληξη και φράσεις που δεν θέλω να κατονομάσω.
Αν προσθέσουμε και την εξαιρετική ευκολία με την οποία τεχνηέντως παραποιούσε τα γεγονότα και την εξαιρετική ευκολία με την οποία δημιουργούσε υποθετικά σενάρια στα οποία μας ενέπλεκε, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι γρήγορα αυτή η συμπεριφορά του, μας προκάλεσε θυμό, αγανάκτηση και τα Δημοτικά Συμβούλια εγίνοντο μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης.
Εμείς συνεχίσαμε να προσπαθούμε να παίζουμε σωστά το ρόλο μας σε ένα αφιλόξενο και εχθρικό περιβάλλον με ένα Δήμαρχο να γελά συνεχώς ειρωνικά (πολλές φορές έγινε αντιληπτό απο παρευρισκόμενους, κάποιοι δε διαμαρτυρήθηκαν μέσω ΜΜΕ), να συμπεριφέρεται απαράδεκτα και εγώ μέχρι τότε να τον κατηγορώ  για πολιτική αγένεια. Φωτίσαμε ένα τεράστιο αριθμών θεμάτων, προτείναμε λύσεις, πάντα με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου, και πιστεύουμε ότι η προσπάθεια μας έχει εκτιμηθεί απο ένα μεγάλο μέρος των πολιτών.
Η κατάσταση άρχισε να εκτροχιάζεται επικίνδυνα, όταν ο Δήμαρχος άρχισε να υπονομεύει ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτέλεσμα πολύωρων συζητήσεων, που όχι μόνο δεν υλοποιούσε, αλλά με παρασκηνιακές πρακτικές επιχειρούσε να τις ανατρέψει.
Παράδειγμα η υπόθεση της κατασκευής λατομείου πάνω από την πηγή της Ζού, για την οποία υπήρξε γενναία αρνητική απόφαση που εστρέφετο κατά του Δημάρχου, την οποία απόφαση όχι μόνο δεν σεβάστηκε, όχι μόνο δεν στήριξε, αλλά αντίθετα την υπονόμευσε και ευθυγραμμίστηκε με τους επενδυτές.
Παράδειγμα το Χωροταξικό Κρήτης και η εγκατάσταση των ΑΠΕ. Αποφασίσαμε ομόφωνα σε γενικές γραμμές ότι πρέπει να υπάρξει αυστηρή χωροθέτηση των ΑΠΕ, να υπάρξουν ζώνες αποκλεισμού, να μην επιτρέψουμε καμμιά επένδυση χωρίς τη θεσμοθέτηση του Χωροταξικού, για να αποφύγουμε ουσιαστικά την άναρχη επέλασή τους  με δεδομένο και την διασύνδεση της Κρήτης με την Ηπειρ. Ελλάδα. Έθεσα δε το θέμα στο προηγούμενο Δημ.Συμβούλιο, ζητώντας να επικαιροποιηθεί η προηγούμενη απόφαση με νέο ψήφισμα το οποίο να αποσταλεί στην ΤΕΡΝΑ και τον ΟΑΚ έτσι ώστε να γνωρίζουν τη στάση μας. Ο Δήμαρχος μας εξέπληξε ευχάριστα λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, θα στηρίξει την απόφαση την οποία θα χρησιμοποιήσει ως απάντηση στούς υποψήφιους επενδυτές. Αλλοίμονο όμως. Όχι μόνο δεν έπραξε αυτό, αλλά κάλεσε εκπροσώπους της ΤΕΡΝΑ και του ΟΑΚ να προπαγανδίσουν την επένδυση στους προέδρους των Τ.Κοινοτήτων που εμπλέκονται με τα αιολικά, ενέργεια που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του Δημ.Συμβουλίου, εφ΄ όσον το Χωροταξικό δεν έχει θεσμοθετηθεί και άρα η επένδυση γίνεται χωρίς κανένα σχεδιασμό, δηλαδή άναρχα. Στο τελευταίο Δημ. Συμβούλιο εξήγησε ότι κάνει νέα προσέγγιση του θέματος. Ποιό είναι όμως το νόημα των πολύωρων συνεδριάσεων που οδηγούν γύρω στα μεσάνυκτα σε λήψη αποφάσεων που ο Δήμαρχος δεν σέβεται; Αυτό σημαίνει απαξίωση του ρόλου του Δημ.Συμβουλίου, εξαπάτηση των εκπροσώπων των πολιτών και κατ’ επέκταση των ίδιων των πολιτών. Πήρε εντολή απο το Δημ. Συμβούλιο να κάνει νέα προσέγγιση του θέματος; Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά-πάντα στο τελευταίο Δημ.Συμβούλιο- έξαλλος σε ένα απίστευτο παραλήρημα και εντελώς εκτός θέματος, άρχισε να κάνει αναφορές στο παραλιακό μέτωπο και να αποκαλεί τους Κωστή Μπελιμπασάκη και Χρήστο Αναγνώστου, καθηγητές Πανεπιστημίου , διεθνούς εμβέλειας επιστήμονες που ανιδιοτελώς προσέφεραν τις γνώσεις τους για τη διάβρωση της ακτής της Σητείας και το πρόβλημα του παραλιακού δρόμου, ψευτο και αυτοαποκαλούμενους μελετητές. Αιτία οι διαφορετικές τους απόψεις. Δυστυχώς το φυσάει ακόμα και δεν κρυώνει που όλη η κοινωνία στράφηκε εναντίον της λανθασμένης επιλογής του για την αρχική ογκώδη λιθορριπή, πράγμα που επιβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης ο οποίος επέλεξε να υλοποιηθεί η συνδυαστική λύση των παραπάνω σπουδαίων μελετητών, με τροποποίηση, νέα διαστασιολολόγηση και μετατροπή της σε ώριμη μελέτη απο τον Φάνη Καραμπά.
Σε παλαιότερο επίσης Δημ.Συμβούλιο τους είχε κατονομάσει πονηρούς, ψεύτες, ότι κάνουν εσκεμμένη παραπληροφόρηση και ότι η παρουσίαση στο Ίτανος ήταν σε μιά λογική εξαπάτησης.
Αυτά και άλλα πολλά είναι τα αίτια που έχουν προκαλέσει ακόμα και στούς ηπιότερους της αντιπολίτευσης πίκρα, αγανάκτηση και θυμό. Εμείς θα επιχειρήσουμε περισσότερη αυτοσυγκράτηση και μπορούμε να το κάνουμε. Ο Δήμαρχος μπορεί  να σταματήσει να λειτουργεί με πολιτικούς μεθόδους του παρελθόντος και να αποδεχτεί το ρόλο της Αντιπολίτευσης;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολη

Συνολικες προβολες σελιδας