Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πώς θα γίνει η φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή μας;

Στις 11 Οκτωβρίου θα δοθούν οριστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με τη φιλοξενία των 2.000 προσφύγων που προγραμματίζεται να έλθουν στην Κρήτη.
 Τουλάχιστον σε αυτό ελπίζουν οι Δήμαρχοι του νησιού που πρόκειται να συναντηθούν την μεθεπόμενη Τρίτη το πρωί σε μια συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, ώστε να αποσαφηνιστούν όλα τα δεδομένα για τη φιλοξενία των προσφύγων.
«Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που έλαβε να καλέσει τους αρμόδιους φορείς για να μας ενημερώσουν και να δούμε πώς ακριβώς θα γίνει η διαδικασία της φιλοξενίας, σε όλες τις λεπτομέρειες», μας είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Κρήτης Αντώνης Ζερβός. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου σημειώνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει πως θα παραβρίσκεται στη συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Γιάννης Μουζάλας, αλλά έχει κληθεί από τον πρόεδρο της ΠΕΔ.
Επί της ουσίας, δεν αποκλείεται να δούμε υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση του θέματος ενώ είναι σημαντικό πως θα έρθουν στην Κρήτη τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που θα ασχοληθούν με το θέμα, διότι η διαδικασία της διαμονής σε ξενώνες, ξενοδοχεία και γενικά καταλύματα, γίνεται μέχρι σήμερα, υπό την αιγίδα τους.
«Είναι σημαντική συνεδρίαση και περιμένουμε από αυτήν να λυθούν όλες οι απορίες και τα ζητήματα που υπάρχουν γύρω από τον τρόπο που θα εξελιχθεί η φιλοξενία», τονίζει ο κ. Ζερβός.
Υπενθυμίζεται πως οι Δήμαρχοι έχουν αποφασίσει κατά πλειοψηφία πως θα φιλοξενηθούν τα 2.000 άτομα σε όλη την Κρήτη και κάθε Δήμος θα συνδράμει με πληθυσμιακά κριτήρια. Αυτό συνεπάγεται πως θα μοιραστούν οι πρόσφυγες σε όλο το νησί, ανά οικογένειες και θα φιλοξενηθούν σε μικρά ξενοδοχεία ή σπίτια.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας