Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

481 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον ΒΟΑΚ

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟΤ.Α.) Γιάννης Λιονάκης… 481 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης από την 1 Ιανουαρίου του 2000, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου στο νησί.
Χαρακτηριστικό είναι πως αυτή τη στιγμή στην Κρήτη έχουμε τριπλάσιους νεκρούς ανά χιλιόμετρο συγκριτικά με την εθνική οδό Κορίνθου- Θεσσαλονίκης και εξαπλάσιους συγκριτικά με την Εγνατία οδό!
Ο κ. Λιονάκης είπε ακόμα ότι το ανάγλυφο της Κρήτης είναι τέτοιο που απαιτεί έργα μεγάλης κλίμακας. Αντίστοιχα με αυτά που έγιναν στην Εγνατία και συγκεκριμένα στην Πίνδο. Σχολιάζοντας μάλιστα τα κατά καιρούς έργα που ανακοινώνονται από την Περιφέρεια, παρατηρεί πως «παραδίδονται έργα που δεν έχουν καμία επικαιροποίηση, με διατομές της δεκαετίας του 70 και του 80!». Χαρακτηριστικά αναφέρει το παράδειγμα με το τούνελ από τον Άγιο Νικόλαο προς το Καλό Χωριό. «Στο τούνελ χωρά ένα αυτοκίνητο με το ζόρι! Ας πάμε να δούμε στην Εγνατία τις 32 σήραγγες σε έναν δρόμο 610 χιλιομέτρων ή τις αερογέφυρες», σημείωσε.
Δεν θα συμφωνήσουμε για όσα είπε για το μέγεθος του τούνελ στο δρόμο Καλού Χωριού (τα αμάξια χωράνε άνετα), αλλά θα συμφωνήσουμε σε όλα τα υπόλοιπα που είπε. Ειδικότερα για τα μεγάλης κλίμακας έργα που ανέφερε… αρκούν τρεις μεγάλες γέφυρες, από Λάστρο μέχρι Μουλιανά για να φτάνουμε στη Σητεία σε 40 έως 45 λεπτά, ξεκούραστα και με ασφάλεια.
Λ.Κ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας