Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Επιστολή του Ιατρού Ανυφαντάκη Εμμανουήλ στον εκδότη της Νέας Επαρχίας

‘ ‘Συγχωριανέ’’ Νίκο Ρεμπελάκη

Δεν περιμέναμε φυσικά το πρόσφατο πρόβλημα της υγείας σου, που αναφέρεις στην ανοικτή επιστολή-μηνυτήρια αναφορά σου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου που δημοσίευσες τώρα στην εφημερίδα σου (ευχόμενος προσωπικά και πλήρη ανάρρωση σου)…για την επιβεβαίωση των κινδύνων υγείας των κατοίκων της περιοχής μας λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της
εδώ και καιρό επιβαλλόμενης πολιτικής υγείας υποβάθμισης των περιφερειακών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας…γεγονότα αδιαμφισβήτητα πλέον που έχουμε αναφερθεί με δημοσιεύματα εμείς οι γιατροί τουλάχιστον αυτοί που δεν φοβούνται ούτε συμβιβάζονται με τη σημερινή νοσοκομειακή κατάντια (γιατί υπάρχουν και γιατροί της συγκυβέρνησης σας που δεν αρθρώνουν λέξη!!!-είναι αυτοί που δεν είναι αναρχικοί ούτε αποδιοπομπαίοι τράγοι από τις εκάστοτε διοικήσεις!!!) όπως και εσύ με την εφημερίδα σου αναφέρεσαι και καταγγέλεις παρά τις διαφορετικές μας απόψεις και αντιλήψεις των διαχρονικών γεγονότων του νοσοκομείου επί παρελθόντων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας και σημερινών συγκυβερνόντων.

Προχώρησες όμως και σε μια κίνηση μηνυτήριας αναφοράς προς τον εισαγγελέα ως έσχατο μέσο διαμαρτυρίας για την υφιστάμενη έκρυθμη κατάσταση του νοσοκομείου μας… και καλώς έπραξες μετά από αυτό που έζησες…αλλά φοβάμαι ότι θα είναι χωρίς αντίκρισμα και αποτέλεσμα γιατί απλά ούτε ανεξάρτητους εισαγγελείς διαθέτουμε, ως συμβαίνει σε αλλά κράτη, ούτε οι νόμοι, αν υπάρχουν, εφαρμόζονται εφόσον το ίδιο το κράτος ούτε αναμορφώνετε ούτε προσαρμόζεται σε ανάγκες αλλά διαιωνίζει το ίδιο αυτή την «νομική ανωμαλία»!!!.

Προς ποιους να καταλογίσει λοιπόν ευθύνες ο εισαγγελέας Νίκο Ρεμπελάκη όπως ζητάς από την εφημερίδα σου; Ποιοι λοιπόν είναι οι υπεύθυνοι και κάνεις ότι δεν τους γνωρίζεις!!!

Μα φυσικά αυτοί που διεκπεραιώνουν το έγκλημα της υγειονομικής υποβάθμισης των περιφερειακών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας… δηλαδή οι πολιτικοί προϊστάμενοι των υπουργείων και οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης σου!!! που αποδέχονται μοιραία τις δυσμενείς εξελίξεις με μηδενικές ή έστω κατελάχιστον αντιδράσεις για τα μάτια του κόσμου για να μην διαταραχθεί η συγκυβερνήτικη συνοχή υπό τις πιέσεις των δανειστών μας.

Και μου υπενθυμίζει και την πρόσφατη προτροπή σου, δια μέσου της εφημερίδας σου, (και επ αυτού είχαμε και διαφωνίες για το ήθος και το ύφος των δηλώσεων μου) προς το πρόσωπο του πολιτικού προϊσταμένου του Νομού κ Γιάννη Πλακιωτάκη να τα κάνει «γυαλιά καρφιά» στο Υπουργείο Υγείας… ΜΠΑΣ ΚΑΙ!!! βρεθεί ένας τουλάχιστον ιατρός!!!... έτσι για να βγάλουμε το άχτι μας όπως του έγγραφες.

Και μάλιστα τότε επ αυτής της προτροπής σου σε απάντηση σου για τις δηλώσεις μου στο πρόσωπο του κ Γιάννη Πλακιωτάκη με χαρακτήρισες «γυρολόγο» της πολιτικής ενώ εσύ ο ίδιος επέρεσαι για την αδιαπραγμάτευτη πολιτική σου σταθερότητα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Και τώρα με το γεγονός του πρόσφατου προβλήματος της υγείας σου κάνεις μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για απόδοση ευθυνών προκειμένου να σωθούν ζωές ανυπεράσπιστων πολιτών οπως γράφεις στην εφημερίδα σου!!!. Και εσύ «συγχωριανέ» ως επώνυμος πολίτης στάθηκες τυχερός που βρήκες ένα Κακουλίδη φίλο σου συνταξιούχο γιατρό καρδιολόγο- ένα Καλαντζάκη εν ενεργεία
ιδιώτη γιατρό καρδιολόγο και ένα Βαρδάκη γιατρό καρδιολόγο να καθοδηγήσουν τους ιατρούς του κέντρου υγείας του νοσοκομείου και να αντιμετωπίσουν το καρδιολογικό σου πρόβλημα ελλείψει ιατρού καρδιολόγου ειδικευμένου εφημερεύοντος εδώ και μήνες με την εγκληματική αδιαφορία των συγκυβερνόντων σου.

Και δεν είναι και η πρώτη φορά που καλούνται ιατροί ιδιώτες στο νοσοκομείο για τέτοιου είδους περιστατικά ή να καλούνται και ιατροί του νοσοκομείου μη εφημερεύοντες!!!... και οι οποίοι να υφίστανται και τις ιδιοτροπίες και ενδεχομένως και διώξεις και εκβιασμούς των άνωθεν Κεντρικών διοικούντων τα νοσοκομεία του Νομού γεγονότα που έχω καταγγείλει πολλές φορές δημοσίως και το γνωρίζεις γιατί έχω να λογοδοτήσω μόνο εις τον Κύριον όταν αποδημήσω!!!

Τώρα πιστεύω να κατάλαβες «συγχωριανέ»γιατί έγινα «γυρολόγος»της πολιτικής όπως με χαρακτήρησες!!! Γιατί αυτοί που μας συγκυβερνάνε και στους οποίους εσύ δηλώνεις αταλάντευτα πολιτικά σταθερός δεν καταλάβουν ούτε από προτροπές καταστροφής Υπουργικών γραφείων ούτε από «βαβαλίσματα» που γράφεις στην εφημερίδα σου… αλλά και ούτε από φτύσιμο!!!...

Γιατί χρήματα για να διοριστεί έστω και ένας γιατρός!!!… στο νοσοκομείο ΜΠΑΣ ΚΑΙ σωθεί καμία ζωή όταν και εφόσον τουλάχιστον εφημερεύει δεν διαθέτουν!!!…αλλά όμως διαθέτουν χρήματα για να ναυλώνουν κυβερνητικά αεροσκάφη για να μην χάνουν ημέρες διακοπών οι Υψηλά ιστάμενοι συγκυβερνόντες!!!. Εκεί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας; Και κάτσε εσυ να βάζεις το χέρι σου στο ευαγγέλιο για τους πρώην διοικούντες του νοσοκομείου, όπως σου είχα γράψει, και να παραμένεις πιστός ιδεολογικά στο ΠΑΣΟΚ και να ψάχνεις γιατρούς για να σωθούν ανυπεράσπιστοι πολίτες όπως λες!!!

Και όπως είπαμε συγχωριανέ… πάντα με το συμπάθιο!!!...και να προσέχουμε να μην αρρωσταίνουμε!!!...γιατί οι καρδιές δεν χωρατεύουν και αυτό ισχύει για όλους μας.

Συνολικες προβολες σελιδας