Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Μειωμένες χρηματοδοτήσεις του Δήμου Σητείας

Μειωμένες χρηματοδοτήσεις του Δήμου Σητείας
Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης εκφράζοντας την αντίθεση και την πικρία του Δήμου Σητείας -και συνολικά της ΤΑ- αναφέρθηκε στις μειωμένες χρηματοδοτήσεις,
που δίνουν τα αρμόδια υπουργεία -βασικά από το υπουργείο Εσωτερικών και -όπως είπε- δεν φαίνεται στο ορατό μέλλον να αυξηθούν.
«Εξέθεσα τη λογική σύνταξης της πρότασης που συζητήσαμε στην Επιτροπή Διαβούλευσης και αφορά βασικά ένα πολύ μικρό σε προϋπολογισμό Τεχνικό Πρόγραμμα της τάξης των 490.000 ευρώ, που χρηματοδοτεί έργα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των οδικών αξόνων, των κτιριακών εγκαταστάσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με παρεμβάσεις που γίνονται στις Τοπικές Κοινότητες.
Αυτές έχουν με βάση το νόμο υποχρεωτικό τη χρηματοδότηση του 80% από τις εισπράξεις που έχουμε από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που λειτουργούν στις συγκεκριμένες Τοπικές Κοινότητες. Αυτές είναι το Παλαίκαστρο, ο Χανδράς, η Μαρωνιά, τα Αχλάδια και τα Κρυά. Σε αυτές τις Τοπικές Κοινότητες κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις και κάποιες προμήθειες από τα χρήματα τα οποία δικαιούνται βάσει του νόμου.
Για τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες, δυστυχώς το πρόγραμμά μας είναι τόσο περιορισμένο σε δυνατότητα, που, αν και θα θέλαμε, δε μπορούμε να κάνουμε. Οπότε μπαίνουμε στη λογική να αντιμετωπίσουμε γενικά τα θέματα ασφάλειας στην αγροτική οδοποιία, στη δημοτική, ενώ βάζουμε κι ένα πολύ μεγάλο ποσό για την συντήρηση των αντλητικών μας συγκροτημάτων.
Όλα αυτά, το Τεχνικό Πρόγραμμα, οι προμήθειες, οι εργασίες, οι μελέτες κλπ., τις οποίες έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να υλοποιήσει την επόμενη χρονιά με βάση τα λιγοστά έσοδα που έχει, αντιστοιχούν σε ένα ποσό περίπου 1.200.000 ευρώ.
Πέραν αυτών βέβαια θα έχουμε και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα τα οποία υλοποιούνται αυτή τη στιγμή ή θα ξεκινήσουν τέλος της τρέχουσας χρονιάς και θα ολοκληρωθούν τέλος της επόμενης. Αφορούν έργα με χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, όπως είναι η ανάπλαση της πόλης, βιολογικοί, ο "Μπαλταζτής", έργα αρδευτικά, τα οποία υπερβαίνουν τα 4 εκατομ. ευρώ όσον αφορά τον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας