Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ν. Κουρουπάκης: «Η Δημοτική Αρχή δεν έβαλε στόχους, δε διεκδίκησε»


7.45 σητεια Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ
Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Κουρουπάκης ανέφερε:

«Η συνεδρίαση, που διεξήχθη ένα μήνα πριν τις εκλογές, περιείχε πράγματα που δεν έγιναν τρία χρόνια και που είναι ζητήματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν πριν τις δημοτικές εκλογές. Επομένως όσα αποφασίστηκαν για έργα, προμήθειες και δαπάνες ουσιαστικά αφορούν την επόμενη δημοτική περίοδο.
Στη διάρκεια της τριετίας ασκήθηκε μία εποικοδομητική αντιπολίτευση χωρίς λαϊκισμούς και υπονόμευση της λειτουργίας του Δήμου παρά του ότι είχαμε πολλά παράπονα και για τη δημοκρατία στο Δήμο, δεδομένου ότι τίποτα από ό,τι δικαιούταν οι δημοτικές παρατάξεις όπως γραφεία, γραμματειακή υποστήριξη κλπ. δε δόθηκε, ενώ ζητήθηκε. Αλλά και γιατί σαν αντιπολίτευση δεν κληθήκαμε σε συνελεύσεις- συζητήσεις που έγιναν με υπηρεσιακούς παράγοντες, υπουργούς, εκπροσώπους της περιφέρειας κλπ., που επισκέπτονταν το Δήμο. Αυτό σαν πρακτική είναι ζημιογόνα για τον τόπο διότι, όταν υπάρχει μία ενιαία διεκδίκηση, η φωνή αυτή έχει μεγαλύτερη δύναμη.
Έγινε προσπάθεια παραγκωνισμού και μονομερούς λειτουργίας του Δήμου μόνο από το Δήμαρχο, χωρίς μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων του τόπου.
Πολλές φορές έλαβαν πρωτοβουλία οι φορείς του τόπου για θέματα που έπρεπε ο Δήμος να τρέχει. Όλη αυτή την τριετία είδαμε μία Δημοτική Αρχή που έτρεχε πίσω από τα γεγονότα. Δεν έβαλε στόχους, δε διεκδίκησε και ωραιοποίησε σε πολλές περιπτώσεις την απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική, που έχει ζημιώσει την περιοχή μας, πέραν της εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Κουρουπάκης.
Κατόπιν στάθηκε στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας και των υπηρεσιών της περιοχής.
«Κατά την τελευταία επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας όπου δεν εκλήθη να συμμετέχει η αντιπολίτευση, ο Δήμαρχος μετέφερε μία ωραιοποίηση της κατάστασης, ενώ -όπως όλοι διαπιστώνουν- μέρα με την μέρα χειροτερεύουν οι υπηρεσίες υγείας στην περιοχή, κάτι που είναι απαράδεκτο και πρέπει να αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα στόχο διεκδίκησης για την επόμενη δημοτική αρχή.
«Πρέπει να υπάρξει ήπιο κλίμα και συμμετοχή των πολιτών υπογραμμίζοντας. Θα αγωνιστούμε προκειμένου να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, ώστε με σωστό τρόπο διεκδίκησης να πετύχουμε βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης», πρόσθεσε.
Ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας