Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025

Σητεία: Μια αξέχαστη βραδιά πολιτισμού και οικολογίας από τους μικρούς μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου στο μνημείο της Καζάρμα

https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2025-06/506791082_10234999063785224_8302394041838552254_n%281%29.jpg.webp?itok=96WtBlep 

Με μουσική, θέατρο και δυνατό οικολογικό μήνυμα, τα νήπια συγκίνησαν κοινό και επισήμους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθησίας και ελπίδας

Μια μοναδική πολιτιστική εκδήλωση, με κεντρικό άξονα την οικολογική ευαισθητοποίηση και τη δύναμη της παιδικής έκφρασης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Σητεία, με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου.

Στο εμβληματικό μνημείο της Καζάρμα, τα νήπια παρουσίασαν μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, η οποία αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας δημιουργικής σχολικής χρονιάς. Η εκδήλωση συνδύασε μουσική, θέατρο και οικολογικό μήνυμα, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα γονέων, εκπαιδευτικών και επισήμων.

Η παράσταση βασίστηκε στο έργο του πανεπιστημιακού, συγγραφέα και μουσικού Δημήτρη Λαλούμη, με τίτλο «Η Απειλή των Κόουζ». Το κείμενο προσαρμόστηκε για μικρά παιδιά από τον σκηνοθέτη Βασίλη Παπαδημητρίου, ο οποίος υποστήριξε ενεργά την ομάδα, συμμετέχοντας και στην καθοδήγηση των νηπίων.

Η μουσική επένδυση περιλάμβανε πρωτότυπες συνθέσεις που ερμήνευσαν οι Γιάννης Ζουγανέλης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ στη συναυλία που ακολούθησε συμμετείχαν ο Μάριος Καραμπότης στο πιάνο και ο μαέστρος Γιάννης Δίσκος στο σαξόφωνο. Τα παιδιά, με τη στήριξη των νηπιαγωγών Νίνας Μαζάνη, Φαίδρας, Νάνσυ και Δέσποινας, παρουσίασαν τραγούδια και χορογραφίες με περιβαλλοντική θεματολογία, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και στις μικρές ηλικίες, το μήνυμα της οικολογίας μπορεί να περάσει με δυναμισμό και δημιουργικότητα.

Μεταξύ των παριστάμενων ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, η βουλευτής κ. Σπυριδάκη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Βλάσση και κ. Τερζής, οι αντιδήμαρχοι κ. Δασκαλάκης και κ. Λυμπερίου, καθώς και πλήθος τοπικών εκπροσώπων φορέων.

Την παράσταση στήριξαν ενεργά οργανισμοί και εταιρείες όπως ο Σύλλογος Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Σητείας, τα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης, η ΕΔΕΑΚ Σητείας, καθώς και οι επιχειρήσεις Χαλκιαδάκης Α.Ε. και ΑΦΗΣ, οι οποίες δεσμεύθηκαν να συμβάλουν στην βελτίωση του αύλειου χώρου του νηπιαγωγείου.

Ξεχωριστή τιμή αποτέλεσαν τα συγχαρητήρια μηνύματα από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, την Υπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη, αλλά και από εκπροσώπους οργανισμών όπως η Greenpeace, η WWF, η «Αρχέλαων» και η ΑΦΗΣ.

Η εκδήλωση αυτή, περισσότερο από ένα απλό τέλος σχολικής χρονιάς, λειτούργησε ως μήνυμα ενότητας, πολιτισμού και αγάπης για το περιβάλλον, αποδεικνύοντας πως η παιδική δημιουργία μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει.

Η διεύθυνση του σχολείου, οι γονείς και όλοι οι συμμετέχοντες ετοιμάζονται ήδη για τη νέα σχολική χρονιά, με στόχο να συνεχίσουν το έργο τους σε ένα ασφαλές και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον, εμπνευσμένοι από την επιτυχία και το νόημα αυτής της αξέχαστης βραδιάς.

Πηγή : Νέα Κρήτη 

Συνολικες προβολες σελιδας